Salát s paprikami a černými fazolemi

Salát s paprikami a černými fazolemi
Příprava: 15 minut Počet porcí: 2

Salát z černých fazolí a paprik s koriandrem a limetkou je delikátní a jeho vyvážená kombinace chutí vás naprosto dostane!

Ingredience

  • 425 g konzervovaných černých fazolí, dobře opláchnutých a scezených
  • 2 červené papriky, nasekané
  • 1 žlutá paprika, nasekaná
  • 1/2 šálku nakrájené jarní cibulky
  • 1 svazek koriandru, nasekaný (volitelně)

Na dresink:

  • kůra z jedné limetky     
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky sušených chipotle papriček
  • 1/2 lžičky jemného chilli prášku
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • sůl podle chuti
  • mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte ingredience na dresink.
  2. Vložte scezené fazole a dresink do plastové misky se zaklapávacím víčkem, nasaďte víko a misku několikrát otočte, dokud fazole nebudou dobře promíchané s dresinkem.
  3. Nechte fazole marinovat v dresinku asi hodinu, pokud máte čas, nebo alespoň při sekání ostatních ingrediencí.
  4. Nakrájejte papriky na kousky o velikosti fazolí.
  5. Nakrájejte jarní cibulku.
  6. Umyjte koriandr a dobře osušte, pak nahrubo nasekejte.
  7. Marinované fazole a papriky smíchejte dohromady.
  8. Jemně promíchejte se zbylým dresinkem.
  9. Do směsi fazolí a paprik vmíchejte jarní cibulku a nasekaný koriandr.
  10. Poté dochuťte solí a mletým černým pepřem a podávejte.
Salát z paprik a fazolí servírovaný v míse.
www.kalynskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.