Salát z černých fazolí a paprik s koriandrem a limetkou je delikátní a jeho vyvážená kombinace chutí vás naprosto dostane!
Ingredience
- 425 g konzervovaných černých fazolí, dobře opláchnutých a scezených
- 2 červené papriky, nasekané
- 1 žlutá paprika, nasekaná
- 1/2 šálku nakrájené jarní cibulky
- 1 svazek koriandru, nasekaný (volitelně)
Na dresink:
- kůra z jedné limetky
- 2 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/4 lžičky sušených chipotle papriček
- 1/2 lžičky jemného chilli prášku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- sůl podle chuti
- mletý pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte ingredience na dresink.
- Vložte scezené fazole a dresink do plastové misky se zaklapávacím víčkem, nasaďte víko a misku několikrát otočte, dokud fazole nebudou dobře promíchané s dresinkem.
- Nechte fazole marinovat v dresinku asi hodinu, pokud máte čas, nebo alespoň při sekání ostatních ingrediencí.
- Nakrájejte papriky na kousky o velikosti fazolí.
- Nakrájejte jarní cibulku.
- Umyjte koriandr a dobře osušte, pak nahrubo nasekejte.
- Marinované fazole a papriky smíchejte dohromady.
- Jemně promíchejte se zbylým dresinkem.
- Do směsi fazolí a paprik vmíchejte jarní cibulku a nasekaný koriandr.
- Poté dochuťte solí a mletým černým pepřem a podávejte.