Tento letní salát je perfektní přílohou k vašemu grilování! Pečené červené papriky, mozzarella,kukuřice, červená cibule a avokádo, to vše zalité lahodným bylinkovým vinaigrette. Mňam!
Ingredience
Na salát:
- 2 papriky překrojené na polovinu, bez jader
- 2 kukuřice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 červené cibule nakrájené na tenké plátky
- 1 šálek cherry rajčat překrájených na polovinu
- 230 g malých mozzarelových kuliček překrájených na polovinu
- 1 nakrájené avokádo
- sůl a pepř dle chuti
Na bylinkovou zálivku:
- 6 lžíc olivového oleje
- 3 lžíce balzamikového octa
- 2 lisované stroužky česneku
- 1/4 šálku čerstvé nasekané bazalky
- 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžíce sušeného oregana
- 2 čajové lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 1 lžička česnekové soli
- 1 čajová lžička mletého pepře
- 1/4 čajové lžičky mletého kajenského pepře (volitelně)
Postup
- Předehřejte gril na 220°C.
- Poloviny papriky a kukuřici pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Jakmile je gril předehřátý, položte na něj kukuřici a papriku kůži dolů.
- Grilujte 8-10 minut, občas otočte kukuřicí, dokud není spálená.
- Vyjměte z grilu a nechte vychladnout.
- Jakmile zelenina vychladne, oloupejte spálenou kůži z paprik.
- Papriky nakrájejte na tenké plátky a kukuřici seškrabte z klasu.
- Ve velké misce smíchejte nakrájené papriky, kukuřici, červenou cibuli, cherry rajčata, mozzarellu a avokádo.
- Nyní si připravte bylinkovou zálivku.
- Smíchejte všechny ingredience na zálivku dohromady.
- Přelijte přes salát a servírujte!