Salát s pečenou paprikou a mozzarellou

Salát s pečenou paprikou a mozzarellou
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Tento letní salát je perfektní přílohou k vašemu grilování! Pečené červené papriky, mozzarella,kukuřice, červená cibule a avokádo, to vše zalité lahodným bylinkovým vinaigrette. Mňam!

Ingredience

Na salát:

  • 2 papriky překrojené na polovinu, bez jader
  • 2 kukuřice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 červené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1 šálek cherry rajčat překrájených na polovinu
  • 230 g malých mozzarelových kuliček překrájených na polovinu
  • 1 nakrájené avokádo
  • sůl a pepř dle chuti

Na bylinkovou zálivku:

  • 6 lžíc olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 2 lisované stroužky česneku
  • 1/4 šálku čerstvé nasekané bazalky
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 2 čajové lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička česnekové soli
  • 1 čajová lžička mletého pepře
  • 1/4 čajové lžičky mletého kajenského pepře (volitelně)

Postup

  1. Předehřejte gril na 220°C.
  2. Poloviny papriky a kukuřici pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
  3. Jakmile je gril předehřátý, položte na něj kukuřici a papriku kůži dolů.
  4. Grilujte 8-10 minut, občas otočte kukuřicí, dokud není spálená.
  5. Vyjměte z grilu a nechte vychladnout.
  6. Jakmile zelenina vychladne, oloupejte spálenou kůži z paprik.
  7. Papriky nakrájejte na tenké plátky a kukuřici seškrabte z klasu.
  8. Ve velké misce smíchejte nakrájené papriky, kukuřici, červenou cibuli, cherry rajčata, mozzarellu a avokádo.
  9. Nyní si připravte bylinkovou zálivku.
  10. Smíchejte všechny ingredience na zálivku dohromady.
  11. Přelijte přes salát a servírujte!
Salát s avokádem, paprikou, rajčaty, cibulí a mozzarellou na talíři.
www.ahintofwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.