Salát s quionou a hlívou ústřičnou

Salát s quionou a hlívou ústřičnou

Hlívu milujeme pro její jemnou chuť a je hvězdou tohoto jednoduchého a lahodného salátu. Vykoušejte tuto lehkou a zdravou večeři či oběd!

Ingredience

  • 1/2 šálku nevařené quinoy
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/3 šálku veganské majonézy
  • 4 šálky čerstvého špenátu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
  • 230 g hlívy ústřičné

Postup

  • Quinou uvařte podle návodu na obalu.
  • Odřízněte nožičky hlívy ústřičné a natrhejte ji na středně velké kousky.
  • Pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
  • Rozpalte grilovací pánev na středním plameni a houby grilujte, lehce je přitlačte stěrkou a otočte, aby se opékaly z každé strany.
  • V malé misce prošlehejte olivový olej, veganskou majonézu, citronovou šťávu a česnek, abyste vytvořili dresink.
  • Pokud je příliš hustý, zřeďte vodou, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  • V misce smíchejte špenát a uvařenou quinou.
  • Přidejte dresink a promíchejte.
  • Navrch dejte grilovanou hlívu ústřičnou a podávejte.
  • Zakončete čerstvě mletým černým pepřem.
Quinoa se špenátem a hlívou na talíři s vedle položenou lžící a mističkou soli.
www.elmfoods.com

Máme pro vás i další skvělé recepty z quinoy aneb jak využít tuto záhadnou potravinu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.