Hlívu milujeme pro její jemnou chuť a je hvězdou tohoto jednoduchého a lahodného salátu. Vykoušejte tuto lehkou a zdravou večeři či oběd!
Ingredience
- 1/2 šálku nevařené quinoy
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/3 šálku veganské majonézy
- 4 šálky čerstvého špenátu
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 velký stroužek česneku, nasekaný
- 230 g hlívy ústřičné
Postup
- Quinou uvařte podle návodu na obalu.
- Odřízněte nožičky hlívy ústřičné a natrhejte ji na středně velké kousky.
- Pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Rozpalte grilovací pánev na středním plameni a houby grilujte, lehce je přitlačte stěrkou a otočte, aby se opékaly z každé strany.
- V malé misce prošlehejte olivový olej, veganskou majonézu, citronovou šťávu a česnek, abyste vytvořili dresink.
- Pokud je příliš hustý, zřeďte vodou, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- V misce smíchejte špenát a uvařenou quinou.
- Přidejte dresink a promíchejte.
- Navrch dejte grilovanou hlívu ústřičnou a podávejte.
- Zakončete čerstvě mletým černým pepřem.
Máme pro vás i další skvělé recepty z quinoy aneb jak využít tuto záhadnou potravinu!