Salát s rajčaty, mozzarellou a broskvemi

Salát s rajčaty, mozzarellou a broskvemi

Šťavnaté broskve dodávají tomutu klasickému salátu z rajčat a čerstvé mozzarelly sladký nádech a pikantní balsamico vše krásně spojuje. Luxus!

Ingredience:

  • 1/2 šálku bílého balzamikového octa
  • 1 stroužek česneku, lisovaný
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 čerstvé broskve, nakrájené na 2,5 cm kousky
  • 900 g rajčat, nakrájených na kousky
  • 4 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
  • 230 g čerstvé mozzarelly nakrájená na kousky
  • jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup       

  1. Ve velké míse prošlehejte bílý balzamikový ocet, česnek, třtinový cukr, olivový olej a sůl.
  2. Přidejte broskve, rajčata a bazalku a promíchejte se zálivkou.
  3. Vmíchejte mozzarellu.
  4. Podle chuti posypte jemnou mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.
Rajčata, mozzarella, broskve a bazalka servírované na táce a ozdobené jedlými květy.
www.themodernproper.com

Inspirujte se také našimi recepty na nejznámější italské pokrmy jako je například polévka Minestrone či rizoto s houbami.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.