Šťavnaté broskve dodávají tomutu klasickému salátu z rajčat a čerstvé mozzarelly sladký nádech a pikantní balsamico vše krásně spojuje. Luxus!
Ingredience:
- 1/2 šálku bílého balzamikového octa
- 1 stroužek česneku, lisovaný
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/4 lžičky soli
- 2 čerstvé broskve, nakrájené na 2,5 cm kousky
- 900 g rajčat, nakrájených na kousky
- 4 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
- 230 g čerstvé mozzarelly nakrájená na kousky
- jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Ve velké míse prošlehejte bílý balzamikový ocet, česnek, třtinový cukr, olivový olej a sůl.
- Přidejte broskve, rajčata a bazalku a promíchejte se zálivkou.
- Vmíchejte mozzarellu.
- Podle chuti posypte jemnou mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.
Inspirujte se také našimi recepty na nejznámější italské pokrmy jako je například polévka Minestrone či rizoto s houbami.