Salát s ředkvičkami a vejci

Salát s ředkvičkami a vejci

Tento zdravý ředkvičkový salát s natvrdo uvařeným vejcem a krémovým dresinkem je ideální pro ty, kteří hledají nízkosacharidové, keto a bezlepkové jídlo. Může být podáván jako příloha, ale dostatečně zasytí i jako samostatný pokrm.

Ingredience:

Na salát:

  • 2 celá vejce
  • 1 svazek ředkviček (6–8 středních ředkviček), nakrájených na tenké plátky
  • 1/2 šálku nakrájené jarní cibulky

Na dresink:

  • 1 polévková lžíce majonézy
  • 1 lžíce crème fraîche, zakysané smetany nebo jogurtu (lze vynechat)
  • 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • špetka pepře
  • několik malých salátových listů

Postup       

  1. Vejce vařte ve vroucí vodě 8–10 minut.
  2. Opláchněte několik minut pod studenou vodou a oloupejte.
  3. Vejce rozkrojte na poloviny a oddělte bílky od žloutků.
  4. Žloutek rozdrobte a bílky nakrájejte na kostičky.
  5. Na zálivku smíchejte majonézu, crème fraîche, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  6. Namažte část dresinku na dno velkého servírovacího talíře.
  7. Poklaďte silnou vrstvou ředkviček a posypte jarní cibulkou, na kostičky nakrájenými bílky a žloutkem.
  8. Pokapejte polévkovou lžící zálivky a ozdobte několika listy salátu.
Salát z ředkviček s natvrdo uvařeným vejcem a krémovým dresinkem servírovaný na talíři.
www.irenamacri.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.