Není nic jednoduššího než připravit lahodný salát. Servírujte ho jako přílohu nebo i jako hlavní chod!
Co budeme potřebovat
- 200 g klasického šmakouna
- ½ hlávkového salátu
- 100 g cukety
- 100 g žampionů
- 100 g nivy
- 100 g majonézy
- 100 g bílého jogurtu
- Šťáva z ½ citronu
- Lžička kari koření
Postup
- Rozehřejeme si pánev, na kterou přidáme lžíci olivového oleje
- Na pánev přidáme cibuli a restujeme
- Když cibule zezlátne, přidáme nakrájené žampiony a nakrájenou cuketu
- Když je zelenina změklá, tak jí dáme starou, aby lehce vychladla
- Mezitím si v misce promícháme majonézu, jogurt, citronovou šťávu a kari
- Mícháme, dokud nám nevznikne desink
- Nakrájíme si hlávkový salát a vložíme ho do mísy
- Přidáme orestovanou zeleninu
- Vše zalijeme dresinkem a promícháme
- Posypeme nivou a podáváme
Polévku můžeme zahustit větším množstvím škrobu nebo mouky a můžeme jí podávat s bramborem či knedlíkem nebo rýží jako omáčku.
Pro klasický guláš se nechte inspirovat našimi recepty, jsou stejně výtečné!