Salát z artyčoku, parmazánu a celeru

Salát z artyčoku, parmazánu a celeru

Rychlý a snadný. Přesně takový je tento recept plný prvotřídní zeleniny. Smícháním pouhých 9 základních ingrediencí, vám vznikne prvotřídní lehký salátek!

Co budeme potřebovat

  1. 3 lžíce olivového oleje
  2. 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
  3. Sůl
  4. Černý pepř
  5. 500 g artyčoků
  6. 125 g celeru (nakrájeného na tenké plátky)
  7. 3 lžíce nasekané petrželky
  8. 2 lžíce nasekané máty
  9. 60 g parmezánu

Postup

  1. Smícháme olej a šťávu ve střední misce
  2. Dresink dochutíme solí a pepřem
  3. Z artyčoku olámeme vnější listy, dokud nezůstanou pouze světle zelené
  4. Odřízneme 1 centimetr horní části – ořízneme tmavě zelené části kolem stonku a srdce
  5. Artyčoky podélně nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme dresink
  6. Vmícháme nakrájený celer a přidáme zbývající ingredience
  7. Dochutíme solí a pepřem
  8. Přendáme do servírovací mísy a posypeme nastrouhaným parmazánem
Výživný letní salátek ze zeleniny a strouhaného sýra.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.