Rychlý a snadný. Přesně takový je tento recept plný prvotřídní zeleniny. Smícháním pouhých 9 základních ingrediencí, vám vznikne prvotřídní lehký salátek!
Co budeme potřebovat
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
- Sůl
- Černý pepř
- 500 g artyčoků
- 125 g celeru (nakrájeného na tenké plátky)
- 3 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce nasekané máty
- 60 g parmezánu
Postup
- Smícháme olej a šťávu ve střední misce
- Dresink dochutíme solí a pepřem
- Z artyčoku olámeme vnější listy, dokud nezůstanou pouze světle zelené
- Odřízneme 1 centimetr horní části – ořízneme tmavě zelené části kolem stonku a srdce
- Artyčoky podélně nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme dresink
- Vmícháme nakrájený celer a přidáme zbývající ingredience
- Dochutíme solí a pepřem
- Přendáme do servírovací mísy a posypeme nastrouhaným parmazánem