Salát z černé čočky, paprik a oliv

Salát z černé čočky, paprik a oliv

Vydatný salát z černé čočky a čerstvé zeleniny se perfektně hodí jako slavnostní občerstvení i jako lehká večeře pro celou rodinu.

Ingredience

  • 1 a 1/4 šálku syrové černé čočky nebo dvě 425 g plechovky
  • 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených
  • 1 jarní cibulka, pouze zelené části, nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 střední okurky, podélně rozpůlené a nakrájené na plátky
  • 1 červená nebo oranžová paprika, nebo polovina každé z nich, nakrájená na malé kostičky
  • 1/2 šálku nasekané ​​čerstvé petrželky, více či méně podle chuti
  • 1 šálek celých černých oliv
  • 1/4 šálku najemno nakrájené červené cibule
  • podle potřeby 3 až 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného nebo bílého vinného octa
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 až 2 čajové lžičky provensálských bylinek, podle chuti
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup                                       

  1. Pokud používáte syrovou černou čočku, dobře ji opláchněte.
  2. Smíchejte se 4 šálky vody v prostorném hrnci.
  3. Přiveďte k pomalému varu, poté snižte teplotu a duste doměkka, asi 20 minut.
  4. Z čočky slijte přebytečnou vodu a jemně ji propláchněte v cedníku.
  5. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Pokud používáte čočku z konzervy, jednoduše ji slijte a opláchněte.
  7. Čočku smíchejte se zbylými přísadami v servírovací míse.
  8. Míchejte jemně a důkladně.
  9. Pokud to čas dovolí, nechte salát asi půl hodiny odstát při pokojové teplotě, aby se chutě promíchaly.
  10. Užijte si to!
Čočka s paprikami, okurkami a olivami servírovaná na hlubokém talíři.
www.theveganatlas.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.