Salát z červené čočky s kari dresinkem

Salát z červené čočky s kari dresinkem

Pokrm, který budete mít hotový za 20 minut a navíc si báječně pochutnáte a užijete spoustu delikátních chutí v jednom soustu. Kombinace červené čočky, sladkých kyprých rozinek, slaných kapar a kari dresinku je naprosto luxusní!

Ingredience

Na salát:

  • 2 šálky červené čočky
  • 3 šálky vody
  • ¼ šálku nasekané cibule
  • 2 lžíce jablečného octa
  • ⅓ šálku rozinek
  • ¼ šálku kapar

Na dresink:

  • ½ šálku pomerančové šťávy (nejlépe čerstvě vymačkané)
  • ¼ šálku avokádového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 a ½ čajové lžičky dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce kari koření
  • 1 lžička kardamomu
  • 1 lžička soli

Postup                                       

  1. Přidejte vodu do středního hrnce a přiveďte k varu.
  2. Zatímco se voda ohřívá, přidejte nakrájenou cibuli a jablečný ocet do malé misky.
  3. Promíchejte a dejte stranou.
  4. Jakmile se voda vaří, přidejte čočku a vařte, dokud nezměkne, asi 5 minut.
  5. Přidejte rozinky a vařte ještě 1 minutu.
  6. Čočku a rozinky slijte a dejte je do misky.
  7. Suroviny na dresink prošlehejte.
  8. Přidejte cibuli s octem.
  9. Dresink nalijte na čočku s rozinkami.
  10. Přidejte kapary a dobře promíchejte.
  11. Podávejte teplé  nebo studené přímo z lednice.
  12. Zbytky vydrží v lednici 3–5 dní.
Červená čočka na kari servírovaná v míse.
www.darngoodveggies.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.