Pokrm, který budete mít hotový za 20 minut a navíc si báječně pochutnáte a užijete spoustu delikátních chutí v jednom soustu. Kombinace červené čočky, sladkých kyprých rozinek, slaných kapar a kari dresinku je naprosto luxusní!
Ingredience
Na salát:
- 2 šálky červené čočky
- 3 šálky vody
- ¼ šálku nasekané cibule
- 2 lžíce jablečného octa
- ⅓ šálku rozinek
- ¼ šálku kapar
Na dresink:
- ½ šálku pomerančové šťávy (nejlépe čerstvě vymačkané)
- ¼ šálku avokádového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 a ½ čajové lžičky dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce kari koření
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička soli
Postup
- Přidejte vodu do středního hrnce a přiveďte k varu.
- Zatímco se voda ohřívá, přidejte nakrájenou cibuli a jablečný ocet do malé misky.
- Promíchejte a dejte stranou.
- Jakmile se voda vaří, přidejte čočku a vařte, dokud nezměkne, asi 5 minut.
- Přidejte rozinky a vařte ještě 1 minutu.
- Čočku a rozinky slijte a dejte je do misky.
- Suroviny na dresink prošlehejte.
- Přidejte cibuli s octem.
- Dresink nalijte na čočku s rozinkami.
- Přidejte kapary a dobře promíchejte.
- Podávejte teplé nebo studené přímo z lednice.
- Zbytky vydrží v lednici 3–5 dní.