Sladký salát z červené řepy a jablek, ke kterému se skvěle hodí například opečená bageta, potřená bylinkovým máslem a česnekem.
Ingredience
Na salát:
- 1 červená řepa
- citronová šťáva
- jablko
- cibule
Na zálivku:
- 1 velký jogurt
- troška nastrouhaného křenu
- troška pažitky
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce octa
- troška medu na oslazení
- sůl
- pepř
- půl lžičky mletého kmínu
Postup
- Řepu důkladně očistěte a omyjte.
- Nakrájejte či nastrouhejte na menší kostky.
- Ihned pokapejte citrónem, aby řepa neztratila barvu.
- Jablko nastrouhejte na hrubo nebo nakrájejte na kostičky a na malé kostičky taky nakrájejte cibuli a smíchejte dohromady.
- Do bílého jogurtu dejte nasekanou pažitku, pepř, sůl, kmín, med, křen, hořčici, ocet a vše dobře promíchejte.
- Tím vznikne zálivka.
- Tu vmíchejte do řepy a nechte zhruba 30 minut odstát v lednici.
Inspirujte se i dalšími recepty na zdravé, svěží a výživné celerové saláty! Podívejte se na osm nejoblíbenějších variant a najděte si svého favorita.