Salát z červené řepy a celeru

Salát z červené řepy a celeru
Příprava: 15 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 2

Barevný, křupavý a osvěžující salát. Červená řepa je skvělým zdrojem železa a v kombinaci s citronem je opravdu chutná.

Ingredience

  • ½ velkého celeru
  • 1 červená řepa
  • 1 mrkev
  • ¼ červené cibule
  • 2 PL čerstvé petrželky
  • 2 PL citronové šťávy
  • 2 PL piniových oříšků
  • 4 PL parmezánu
  • sůl
  • černý pepř

Postup

  • Oloupaný celer, mrkev i řepu nakrájejte na proužky, cibuli na plátky.
  • Promíchejte s citronovou šťávou, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a parmezánem.
  • Piniové oříšky opečte několik minut na sucho na pánvi.
  • Oříšky nechte vychladnout, posypte jimi salát a servírujte.
Proužky mrkve, červené řepy a celeru s petrželkou na talíři
Zdroj: marthastewart.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.