Jednoduchý a elegantní salát s pečenou řepou a jablky, vlašskými ořechy, sýrem feta a javorovým sirupem. Skvělé jídlo na váš sváteční stůl.
Co budeme potřebovat
- 2 řepy (oloupané a nakrájené)
- 1 jablko (nakrájené na kostky)
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- sůl
- pepř
- vlašské ořechy (nahrubo nasekané)
- sýr feta (rozdrobený)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce vinného octa
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Řepu lehce potřete olivovým olejem a pevně zabalte do hliníkové fólie a vložte na plech do předehřáté trouby.
- Pečte do měkka, asi 1 hodinu. Vyndejte z trouby a nechte asi 10 minut vychladnout.
- Odstraňte slupku. Řepu nakrájejte na kostky.
- V míse smíchejte řepu, nakrájené jablko a olivový olej.
- Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
- Smíchejte Javorový sirup a vinný ocet, dokud se vše dobře nespojí.
- Přendejte salát na talíř, posypte nasekanými vlašskými ořechy, rozdrobeným sýrem feta a trochou javorové zálivky.