Salát z červené řepy s jablkem

Salát z červené řepy s jablkem

Jednoduchý a elegantní salát s pečenou řepou a jablky, vlašskými ořechy, sýrem feta a javorovým sirupem. Skvělé jídlo na váš sváteční stůl.

Co budeme potřebovat

  • 2 řepy (oloupané a nakrájené)
  • 1 jablko (nakrájené na kostky)
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • vlašské ořechy (nahrubo nasekané)
  • sýr feta (rozdrobený)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce vinného octa

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Řepu lehce potřete olivovým olejem a pevně zabalte do hliníkové fólie a vložte na plech do předehřáté trouby.
  • Pečte do měkka, asi 1 hodinu. Vyndejte z trouby a nechte asi 10 minut vychladnout.
  • Odstraňte slupku. Řepu nakrájejte na kostky.
  • V míse smíchejte řepu, nakrájené jablko a olivový olej.
  • Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
  • Smíchejte Javorový sirup a vinný ocet, dokud se vše dobře nespojí.
  • Přendejte salát na talíř, posypte nasekanými vlašskými ořechy, rozdrobeným sýrem feta a trochou javorové zálivky.
Křupavé čerstvé jablko smíchané s řepou v salátu.
Zdroj: calmeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.