Tento recept na salát s řepou je skvělá příloha! Kozí sýr, jablka a rukola ho naplní nádhernou směsí textur a chutí.
Co budeme potřebovat
- 4 až 5 střední řepy
- Extra panenský olivový olej
- 500 g zeleného salátu, rukoly nebo směsi
- ½ šalotky (nakrájené na tenké plátky)
- ½ zeleného jablka (nakrájeného na tenké plátky)
- ¼ šálku pražených vlašských ořechů
- 60 g kozího sýra
- Microgreens (volitelné)
- Balsamico
- mořská sůl
- mletý černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Každou řepu zabalte do kousku alobalu a bohatě pokapejte olivovým olejem a špetkou soli a pepře.
- Řepu položte na plech a pečte 40 až 90 minut, nebo dokud nezměkne. Doba bude záviset na velikosti a čerstvosti řepy.
- Řepu vyjmeme z trouby, sejmeme alobal a necháme vychladnout.
- Když jsou na dotek chladné, slupky oloupejte.
- Nechte řepu vychladnout.
- Řepu nakrájejte na kolečka.
- Sestavte salát se zeleninou, šalotkou, jablky, červenou řepou, vlašskými ořechy, sýrem a microgreens, pokud používáte.
- Pokapejte balzamikovým octem. Dochuťte mořskou solí a pepřem a podávejte.
Skvělým pomocníkem do každé kuchyně jsou tyto vakuovače, které jsme pro vás zrecenzovali. A proč jsou tak dobré? Můžete si s nimi jednoduše uložit, například přebytek uvařené červené řepy na později a nemusíte ji vyhazovat. Tudíž šetříte peníze, neplýtváte jídlem a šetříte životní porstředí!