Salát z červené řepy a křenu

Salát z červené řepy a křenu
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 6

Něco na vás leze, nebo jen potřebujete dobýt baterky? Zkuste tuto vitamínovou bombu!

Ingredience

  • 3 střední červené řepy
  • 4 lžíce rostlinného oleje ( ne olivového)
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce nastrouhaného křenu
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý kopr

Postup

  • Řepy pečlivě omyjte.
  • Vařte i se slupkou ve vroucí osolené vodě 20 – 25 minut, do změknutí.
  • Slijte a nechte vychladnout.
  • Poté řepy oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
  • Přidejte nastrouhaný křen.
  • V misce smíchejte olej, ocet, cukr, sůl a pepř.
  • Nalijte na zeleninu a dobře promíchejte.
  • Servírujte ozdobené čerstvým koprem.
  • Můžete podávat jako samostatný pokrm, salát k hlavnímu jídlu nebo přílohu např. k pečenému masu.
Nakrájená červená řepa ozdobená koprem
Zdroj: venturist.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.