Salát z červené řepy se sýrem

Salát z červené řepy se sýrem
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Tato úžasná kombinace slaných, kyselých i sladkých chutí vás opravdu dostane. Tento jednoduchý salát z červené řepy vařené lze využít i jako přílohu. Omrzely už vás brambory?

Ingredience:

  • 4 středně velké červené řepy
  • ¾ hrnku nadrobeného sýru niva nebo feta
  • 2 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého koriandru

Na zálivku:

  • šťáva z 1 pomeranče
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • 1 stroužek česneku

Postup:

  • Řepu si důkladně opláchněte, odřízněte vrchní části a dejte vařit do širšího hrnce s vodou (zhruba 5 cm hladina). 
  • Na mírném ohni vařte asi 45 minut do měkka. 
  • Jakmile je řepa uvařená a vychladlá, můžete ji oloupat a nakrájet na cca 2,5 cm kostičky.
  • Připravte si zálivku smícháním pomerančové a citronové šťávy, medu, dijonské hořčice a balzamikového octa. 
  • Za stálého míchání přilévejte olivový olej.
  • Poté přidejte prolisovaný česnek a sůl. 
  • Salát servírujte rozdělen do 4 porcí posypaný nadrobeným sýrem niva (feta), nasekaným koriandrem a pokapaný zálivkou. 
  • Můžete podávat jak vychlazený, tak ihned po dokončení.
salát z řepy se sýrem feta
Zdroj: scrambledchefs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.