Tento osvěžující, pikantní salát je skvělým společníkem na letní grilovačky. Kombinace červeného zelí a řepy vás odzbrojí!
Ingredience
- 3 tlusté drcené stroužky česneku
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce červeného vinného octa
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 450 g syrové červené řepy
- 100 g nasekaného červeného zelí
- 1 malý svazek pokrájené jarní cibulky
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 polévková lžíce máku
Postup
- Česnek, hořčici a ocet vložte do misky a dobře promíchejte.
- Postupně přimíchejte olivový olej.
- Dejte stranou.
- Oloupejte červenou řepu a nastrouhejte.
- Vložte do misky s nakrájeným zelím a jarní cibulkou, petrželkou a mákem.
- Přelijte dresinkem a za pomoci dvou vidliček pořádně promíchejte.