Salát z červeného zelí a řepy

Salát z červeného zelí a řepy

Tento osvěžující, pikantní salát je skvělým společníkem na letní grilovačky. Kombinace červeného zelí a řepy vás odzbrojí!

Ingredience

  • 3 tlusté drcené stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 450 g syrové červené řepy
  • 100 g nasekaného červeného zelí
  • 1 malý svazek pokrájené jarní cibulky
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 polévková lžíce máku

Postup

  1. Česnek, hořčici a ocet vložte do misky a dobře promíchejte.
  2. Postupně přimíchejte olivový olej.
  3. Dejte stranou.
  4. Oloupejte červenou řepu a nastrouhejte.
  5. Vložte do misky s nakrájeným zelím a jarní cibulkou, petrželkou a mákem.
  6. Přelijte dresinkem a za pomoci dvou vidliček pořádně promíchejte.
Zelný salát s řepou v hlubokém talíři
www.deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.