Salát z čočky a okurek se zálivkou

Salát z čočky a okurek se zálivkou
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Čočkový salát s okurkou, červenou cibulí, datlemi a petrželkou je neuvěřitelně chutný a zároveň tak jednoduchý. Je pikantní, svěží a lehký, zalitý domácí citronovou zálivkou.

Ingredience

Na salát:

  • 1 šálek zelené čočky
  • 4 šálky vody
  • 1 bobkový list
  • 1 kus zelené řasy kombu (přibližně 8 – 10 cm)
  • 1 velká okurka, najemno nakrájená
  • 1/2 červené cibule, najemno nakrájené
  • 1 šálek datlí Medjool, najemno nakrájených
  • 1 malý petrželky

Na zálivku (použijte polovinu z níže uvedeného receptu):

  • 1/3 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku citronové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 čajové lžičky medu nebo javorového sirupu
  • 1–2 stroužky česneku, lisované
  • sůl a pepř na dochucení

Postup                                       

  1. Propláchněte a přeberte čočku.
  2. Do středního kastrůlku přidejte čočku, vodu, bobkový list a kombu.
  3. Vodu přiveďte k varu, poté snižte teplotu na velmi nízkou teplotu, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 16–20 minut.
  4. Čočka by měla být měkká, ale ne kašovitá.
  5. Čočku sceďte a nechte několik minut vychladnout.
  6. Přidejte na kostičky nakrájenou okurku, červenou cibuli, datle a petrželku.
  7. Připravte si zálivku smícháním všech ingrediencí v misce.
  8. Hotový salát pokapejte vzniklou zálivkou a promíchejte.
Čočka s okurkami se zálivkou servírovaná na talíři se lžící.
www.downshiftology.com

Pojďme si představit snadné varianty receptů na čočkovou polévku. Určitě si mezi nimi vyberete tu svou nejoblíbenější.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.