Salát z čočky Beluga se zeleninou a bílým vínem

Salát z čočky Beluga se zeleninou a bílým vínem
Příprava: 10 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 2

Tento salát z černé čočky Belugy se nejen snadno připravuje, ale ještě je veganský a perfektně vás během podzimu a zimy zahřeje.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 tyčinky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
  • 1 lžička mořské soli
  • 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
  • ¾ šálku bílého vína
  • 1 šálek černé čočky belugy, propláchnuté a probrané
  • 2 bobkové listy
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice

Postup                                       

  1. Ve velkém kastrolu nebo woku zahřívejte olej na středním plameni, dokud se olej nezačne třpytit.
  2. Přidejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a sůl.
  3. Restujte 4 – 5 minut.
  4. Přidejte česnek a restujte 1 – 2 minuty.
  5. Zvyšte plamen na středně vysoký a přidejte ½ šálku vína.
  6. Nechte víno vařit 1 – 2 minuty, poté snižte plamen na střední.
  7. Přidejte čočku, bobkové listy a 2 šálky vody.
  8. Přiveďte k varu a vařte asi 25 minut, dokud se většina vody neodpaří.
  9. Přidejte zbývající víno a hořčici.
  10. Promíchejte a poté vařte dalších 5 minut.
  11. Podávejte teplé jako přílohu nebo jako hlavní chod s kouskem křupavého chleba.
Čočka se zeleninou servírovaná na talíři se lžící.
www.champagne-tastes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.