Tento salát z černé čočky Belugy se nejen snadno připravuje, ale ještě je veganský a perfektně vás během podzimu a zimy zahřeje.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 tyčinky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
- 1 lžička mořské soli
- 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
- ¾ šálku bílého vína
- 1 šálek černé čočky belugy, propláchnuté a probrané
- 2 bobkové listy
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
Postup
- Ve velkém kastrolu nebo woku zahřívejte olej na středním plameni, dokud se olej nezačne třpytit.
- Přidejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a sůl.
- Restujte 4 – 5 minut.
- Přidejte česnek a restujte 1 – 2 minuty.
- Zvyšte plamen na středně vysoký a přidejte ½ šálku vína.
- Nechte víno vařit 1 – 2 minuty, poté snižte plamen na střední.
- Přidejte čočku, bobkové listy a 2 šálky vody.
- Přiveďte k varu a vařte asi 25 minut, dokud se většina vody neodpaří.
- Přidejte zbývající víno a hořčici.
- Promíchejte a poté vařte dalších 5 minut.
- Podávejte teplé jako přílohu nebo jako hlavní chod s kouskem křupavého chleba.