Salát z cuket, rajčat a tří bylinek

Salát z cuket, rajčat a tří bylinek

Svěží letní salát, který můžete použít jako perfektní přílohu na grilování, piknik, ale třeba i víkendovou večeři.

Ingredience

  • 500 g cherry rajčat (červených a žlutých)
  • 1 velká cuketa (nebo 2 malé)
  • 1 šalotka nakrájená na plátky (nebo 1/3 šálku nakrájené červené cibule) – namočte ji do 2 polévkových lžic citronové šťávy
  • 1/2 šálku nasekaných čerstvých bylinek dohromady – pažitka, petrželka a bazalka
  • 3–4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky koření sumak
  • špetka uzené papriky (volitelně)
  • 1 lžička česneku nebo dva stroužky
  • mořská sůl a drcený pepř podle chuti
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • plátky citronu na ozdobu

Postup                                       

  1. Rajčata a cuketu omyjte a nakrájejte.
  2. Vložte do velké servírovací mísy.
  3. Nakrájejte šalotku (nebo červenou cibuli) a namočte ji do 2 lžic citronové šťávy.
  4. Dejte stranou.
  5. Nakrájejte bylinky a vložte do malé misky.
  6. Promíchejte.
  7. Smíchejte olivový olej, sumak, papriku, česnek, sůl, pepř a citron.
  8. Prošlehejte dohromady.
  9. Nalijte na rajčata a cukety.
  10. Přidejte namočené plátky šalotky (sceďte citronovou šťávu), bylinky a znovu promíchejte.
  11. Ozdobte plátky citronu a solí a pepřem podle chuti.
  12. Podávejte ihned nebo skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 3–4 dnů.
Rajčatovo-cuketový salát s čerstvými bylinkami servírovaný v míse s vařečkou.
www.cottercrunch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.