Jednoduchý recept z čerstvých surovin na váš stůl přinese spoustu barev a svěžesti. Navíc má nízký obsah tuku a je bezlepkový.
Ingredience
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/4 lžičky moučkového cukru
- 1 okurka, oloupaná na stužky
- 1 svazek ředkviček, nakrájený na tenké plátky
- 1 malý fenykl, nakrájený na tenké plátky
- 1 salát z dubového listí, natrhaný
- 2 lžíce nasekaných lístků čerstvé máty
- 2 lžíce nasekaných čerstvých listů petrželky
Postup
- Dejte olej, citronovou šťávu a cukr do velké mísy.
- Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte okurku, ředkvičky a fenykl.
- Promíchejte.
- Odložte na 5 minut.
- Přidejte do směsi salát a promíchejte.
- Posypte mátou a petrželkou.
- Servírujte.