Salát z fenyklu a ředkviček

Salát z fenyklu a ředkviček

Jednoduchý recept z čerstvých surovin na váš stůl přinese spoustu barev a svěžesti. Navíc má nízký obsah tuku a je bezlepkový.

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 lžičky moučkového cukru
  • 1 okurka, oloupaná na stužky
  • 1 svazek ředkviček, nakrájený na tenké plátky
  • 1 malý fenykl, nakrájený na tenké plátky
  • 1 salát z dubového listí, natrhaný
  • 2 lžíce nasekaných lístků čerstvé máty
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých listů petrželky

Postup                                       

  1. Dejte olej, citronovou šťávu a cukr do velké mísy.
  2. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Přidejte okurku, ředkvičky a fenykl.
  5. Promíchejte.
  6. Odložte na 5 minut.
  7. Přidejte do směsi salát a promíchejte.
  8. Posypte mátou a petrželkou.
  9. Servírujte.
Salát s fenyklem a ředkvičkami servírovaný v misce se lžícemi.
www.taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.