Salát z granátového jablka a rukoly

Salát z granátového jablka a rukoly
Příprava: 25 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 2

Tento luxusní salát je nabitý vitamíny a to v podobě granátového jablka, baby rukoly, hrušky a jablka. Navíc rozzáří váš sváteční stůl a oživí běžnou večeři během pracovního týdne.

INGREDIENCE:

Na salát:

  • ½ šálku pekanových ořechů (půlky nebo kousky)
  • 140 g baby rukoly
  • 60 g kozího sýra nebo fety, rozdrobené
  • 1 velká zralá hruška, nakrájená na tenké plátky
  • 1 červené jablko, nakrájené na tenké plátky
  • semínka z 1 granátového jablka

Na zázvorový dresink:

  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa, podle chuti
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 1 lžička jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • ¼ lžičky jemné mořské soli
  • mletý černý pepř dle chuti

POSTUP

  1. Zahřejte pánev na středním plameni.
  2. Pekanové ořechy na ní za častého míchání opékejte, dokud nebudou voňavé a nezačnou na okrajích zlátnout, asi 4 až 5 minut.
  3. Dejte stranou.
  4. Nandejte rukolu na velký servírovací talíř.
  5. Posypte nasekanými pekanovými ořechy a rozdrobeným kozím sýrem.
  6. Plátky hrušek a jablek rozložte vějířovitě a rozložte je napříč salátem po částech (viz fotografie).
  7. Celé posypte čerstvým granátovým jablkem.
  8. Na přípravu dresinku smíchejte všechny ingredience a šlehejte, dokud se nespojí.
  9. Ochutnejte a dle potřeby přidejte další lžičku octa.
  10. Počkejte se zalitím salátu, dokud nebudete připraveni podávat.
  11. Až budete připraveni, lehce pokapejte celý salát zázvorovým dresinkem (možná ho nebudete potřebovat celý).
  12. Podávejte ihned.
Rukola s plátky hrušek a jablek, posypaná sýrem a ozdobená granátovým jablkem, servírovaná na tácu.
www.cookieandkate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.