Tento luxusní salát je nabitý vitamíny a to v podobě granátového jablka, baby rukoly, hrušky a jablka. Navíc rozzáří váš sváteční stůl a oživí běžnou večeři během pracovního týdne.
INGREDIENCE:
Na salát:
- ½ šálku pekanových ořechů (půlky nebo kousky)
- 140 g baby rukoly
- 60 g kozího sýra nebo fety, rozdrobené
- 1 velká zralá hruška, nakrájená na tenké plátky
- 1 červené jablko, nakrájené na tenké plátky
- semínka z 1 granátového jablka
Na zázvorový dresink:
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa, podle chuti
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 1 lžička jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
- ¼ lžičky jemné mořské soli
- mletý černý pepř dle chuti
POSTUP
- Zahřejte pánev na středním plameni.
- Pekanové ořechy na ní za častého míchání opékejte, dokud nebudou voňavé a nezačnou na okrajích zlátnout, asi 4 až 5 minut.
- Dejte stranou.
- Nandejte rukolu na velký servírovací talíř.
- Posypte nasekanými pekanovými ořechy a rozdrobeným kozím sýrem.
- Plátky hrušek a jablek rozložte vějířovitě a rozložte je napříč salátem po částech (viz fotografie).
- Celé posypte čerstvým granátovým jablkem.
- Na přípravu dresinku smíchejte všechny ingredience a šlehejte, dokud se nespojí.
- Ochutnejte a dle potřeby přidejte další lžičku octa.
- Počkejte se zalitím salátu, dokud nebudete připraveni podávat.
- Až budete připraveni, lehce pokapejte celý salát zázvorovým dresinkem (možná ho nebudete potřebovat celý).
- Podávejte ihned.