Originální receptura podle nejlepších italských šéfkuchařů udělá z tohoto pokrm nezapomenutelný kulinářský zážitek.
Co budeme potřebovat
- 500 g hovězí svíčkové
- 150 g rukoly
- 50 ml olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- Šťáva z 2 citronů
- Lžička dijonské hořčice
- Žloutek
- 10 cherry rajčat (nakrájených)
- Parmazán (nastrouhaný)
Postup
- Hovězí svíčkovou zabalíme do igelitu a dáme jí na hodinu zmrazit do mrazáku
- Když je maso zmrzlé nakrájíme ho na tenké plátky
- Jednotlivé plátky poté přikryjeme potravinářskou fólií a jemně je naklepeme nebo rozválíme pomocí válečku na těsto
- Plátky poté po 6 kusech skládáme na vychlazené talíře
- Opláchnutou a okapanou rukolu dáme do mísy a promícháme jí se 4 lžícemi olivového oleje
- Dochutíme jí solí a pepřem
- Rukolu pak umístíme do středu každého talíře s carpacciem
- Vedle si v misce smícháme zbývající olej s citronovou šťávou, hořčicí, žloutkem, solí a pepřem
- Pomocí ponorného mixéru směs mixujeme do zhoustnutí
- Touto směsí pokapeme hovězí maso, přidáme nakrájená rajčata. posypeme parmazánem a ihned podáváme