Salát z hovězího masa a parmazánem

Salát z hovězího masa a parmazánem

Originální receptura podle nejlepších italských šéfkuchařů udělá z tohoto pokrm nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g hovězí svíčkové
  2. 150 g rukoly
  3. 50 ml olivového oleje
  4. Sůl
  5. Pepř
  6. Šťáva z 2 citronů
  7. Lžička dijonské hořčice
  8. Žloutek
  9. 10 cherry rajčat (nakrájených)
  10. Parmazán (nastrouhaný)

Postup

  1. Hovězí svíčkovou zabalíme do igelitu a dáme jí na hodinu zmrazit do mrazáku
  2. Když je maso zmrzlé nakrájíme ho na tenké plátky
  3. Jednotlivé plátky poté přikryjeme potravinářskou fólií a jemně je naklepeme nebo rozválíme pomocí válečku na těsto
  4. Plátky poté po 6 kusech skládáme na vychlazené talíře
  5. Opláchnutou a okapanou rukolu dáme do mísy a promícháme jí se 4 lžícemi olivového oleje
  6. Dochutíme jí solí a pepřem
  7. Rukolu pak umístíme do středu každého talíře s carpacciem
  8. Vedle si v misce smícháme zbývající olej s citronovou šťávou, hořčicí, žloutkem, solí a pepřem
  9. Pomocí ponorného mixéru směs mixujeme do zhoustnutí
  10. Touto směsí pokapeme hovězí maso, přidáme nakrájená rajčata. posypeme parmazánem a ihned podáváme
Lahodné syrové hovězí maso s parmazánem a olejem.
Zdroj: insidetherustickitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.