Salát z jablek a celeru

Salát z jablek a celeru

Tento jablečno-celerový salát je lahodnou směsicí chutí a textur. Snadno se připravuje, je příjemně křupavý, slaný i sladký a skvěle funguje jako příloha, ale i jako zdravý lehký oběd.

Ingredience

  • 100 g oloupaného celeru
  • ½ velkého jablka
  • 2 plátky slaniny
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • ¼ šálku nasekané petrželky

Na dresink:

  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžíce ořechového oleje
  • ¼ lžičky dijonské hořčice

Postup

  1. Na dresink nejprve prošlehejte citronovou šťávu, oleje a hořčici.
  2. Oloupejte celer, odstraňte veškerou vnější vrstvu a všechny tmavé, chlupaté části.
  3. Jablko oloupejte a zbavte jádřince.
  4. Obojí nahrubo nastrouhejte a promíchejte s dresinkem, aby nezhnědly.
  5. Slaninu opečte, jak chcete (v troubě/na pánvi) a nakrájejte na plátky.
  6. Petrželku nasekejte nahrubo.
  7. K jablku a celeru přidejte slaninu, dýňová semínka a petrželku a promíchejte, aby se vše dobře spojilo.
  8. Servírujte!
Zeleninovo-ovocný salát s dýňovými semínky a slaninou servírovaný v misce.
www.carolinescooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.