Tento jablečno-celerový salát je lahodnou směsicí chutí a textur. Snadno se připravuje, je příjemně křupavý, slaný i sladký a skvěle funguje jako příloha, ale i jako zdravý lehký oběd.
Ingredience
- 100 g oloupaného celeru
- ½ velkého jablka
- 2 plátky slaniny
- 2 lžíce dýňových semínek
- ¼ šálku nasekané petrželky
Na dresink:
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce ořechového oleje
- ¼ lžičky dijonské hořčice
Postup
- Na dresink nejprve prošlehejte citronovou šťávu, oleje a hořčici.
- Oloupejte celer, odstraňte veškerou vnější vrstvu a všechny tmavé, chlupaté části.
- Jablko oloupejte a zbavte jádřince.
- Obojí nahrubo nastrouhejte a promíchejte s dresinkem, aby nezhnědly.
- Slaninu opečte, jak chcete (v troubě/na pánvi) a nakrájejte na plátky.
- Petrželku nasekejte nahrubo.
- K jablku a celeru přidejte slaninu, dýňová semínka a petrželku a promíchejte, aby se vše dobře spojilo.
- Servírujte!