Příloha k hlavnímu jídlu nebo jako hlavní chod ? Je to jen na vás!
Ingredience
- 1 šálek ovesných krup
- 3 mrkve, hrubě nasekané
- 2 – 3 jarní cibulky, nasekané
- 1/2 šálku rozinek
- 2 čajové lžičky čerstvého tymiánu nebo 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Krupici vložte do hrnce, zalijte 2 šálky vody a přiveďte k varu.
- Poté teplotu snižte, zakryjte pánev a vařte asi 35 minut, nebo dokud nebudou krupky měkké.
- Uvařenou krupici přesypte do misky a hrnec opět postavte na plotýnku.
- Do hrnci přilijte půl litru vody a přidejte mrkev.
- Mrkev vařte 3–5 minut nebo dokud není akorát měkká. Poté slijte.
- K mrkvi přidejte nakrájenou jarní cibulku, rozinky, bylinky, krupici a vše pořádně promíchejte.
- Pokapejte olivovým olejem a octem, dochuťte solí a pepřem.
- Před podáváním nechejte odpočívat 10-15 minut.