Salát z krup

Salát z krup
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 2

Příloha k hlavnímu jídlu nebo jako hlavní chod ? Je to jen na vás!

Ingredience

  • 1 šálek ovesných krup
  • 3 mrkve, hrubě nasekané
  • 2 – 3 jarní cibulky, nasekané
  • 1/2 šálku rozinek
  • 2 čajové lžičky čerstvého tymiánu nebo 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  • Krupici vložte do hrnce, zalijte 2 šálky vody a přiveďte k varu.
  • Poté teplotu snižte, zakryjte pánev a vařte asi 35 minut, nebo dokud nebudou krupky měkké.
  • Uvařenou krupici přesypte do misky a hrnec opět postavte na plotýnku.
  • Do hrnci přilijte půl litru vody a přidejte mrkev.
  • Mrkev vařte 3–5 minut nebo dokud není akorát měkká. Poté slijte.
  • K mrkvi přidejte nakrájenou jarní cibulku, rozinky, bylinky, krupici a vše pořádně promíchejte.
  • Pokapejte olivovým olejem a octem, dochuťte solí a pepřem.
  • Před podáváním nechejte odpočívat 10-15 minut.
kroupový salát se zeleninou a rozinkami
zdroj: jamiegeller.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.