Salát z květáku s jogurtovo-koprovým dresinkem

Salát z květáku s jogurtovo-koprovým dresinkem

Květák chutná skvěle i v kombinaci s koprem. Přesvědčit se o tom můžete v následujícím receptu!

INGREDIENCE

  • 1 květák
  • 1/3 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1/4 šálku slunečnicových semínek

Na dresink:

  • 1 šálek odtučněného bílého jogurtu, scezeného po dobu 1 hodiny v sítku
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého kopru

POSTUP

  1. Květák rozeberte na růžičky.
  2. Přiveďte k vodu v hrnci a připravte si ledovou lázeň.
  3. Květák blanšírujte 4 minuty, jen tolik, aby byl měkký a ještě mu zbylo trochu křupavosti.
  4. Sceďte a ponořte ho do ledové lázně, aby se přestal vařit.
  5. V misce smíchejte blanšírovaný květák s nakrájenou červenou cibulí a slunečnicovými semínky.
  6. Nyní si připravte dresink.
  7. V malé misce smíchejte jogurt, citronovou šťávu a citronovou kůru.
  8. Za stálého šlehání za stálého šlehání pomalu přikapávejte olivový olej, dokud nebude směs hladká a lehce zhoustlá.
  9. Vmíchejte papriku a nasekaný kopr.
  10. Dresink přidejte ke květáku a míchejte, dokud se vše dobře nepromísí.
  11. Před podáváním nechte alespoň hodinu vychladit.
Kousky květáku s červenou cibulí a dresinkem, to vše servírované na tácu.
www.foodandwine.com

Připravte si také vynikající rýži z květáku jako malou svačinu nebo třeba odlehčenou večeři. Inspirujte se našimi recepty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.