Květák chutná skvěle i v kombinaci s koprem. Přesvědčit se o tom můžete v následujícím receptu!
INGREDIENCE
- 1 květák
- 1/3 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
- 1/4 šálku slunečnicových semínek
Na dresink:
- 1 šálek odtučněného bílého jogurtu, scezeného po dobu 1 hodiny v sítku
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžičky nasekaného čerstvého kopru
POSTUP
- Květák rozeberte na růžičky.
- Přiveďte k vodu v hrnci a připravte si ledovou lázeň.
- Květák blanšírujte 4 minuty, jen tolik, aby byl měkký a ještě mu zbylo trochu křupavosti.
- Sceďte a ponořte ho do ledové lázně, aby se přestal vařit.
- V misce smíchejte blanšírovaný květák s nakrájenou červenou cibulí a slunečnicovými semínky.
- Nyní si připravte dresink.
- V malé misce smíchejte jogurt, citronovou šťávu a citronovou kůru.
- Za stálého šlehání za stálého šlehání pomalu přikapávejte olivový olej, dokud nebude směs hladká a lehce zhoustlá.
- Vmíchejte papriku a nasekaný kopr.
- Dresink přidejte ke květáku a míchejte, dokud se vše dobře nepromísí.
- Před podáváním nechte alespoň hodinu vychladit.
Připravte si také vynikající rýži z květáku jako malou svačinu nebo třeba odlehčenou večeři. Inspirujte se našimi recepty!