Jestli jste ještě nevyzkoušely kombinaci broskví a salátu, pak tento recept prostě musíte vyzkoušet. Bezkonkurenční kombinace lehkého sýra, parmské šunky a výživných luštěnin vás naprosto oslní.
Co budeme potřebovat
- 350 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 50 g pohanky
- 50 g quinoi
- 100 g zelených fazolek
- 4 plátky parmské šunky
- Šťáva z ½ citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 broskve (nakrájená)
- 50 g rukoly
- 125 g mozzarelly (nakrájené)
- Hrst čerstvé máty
Postup
- V hrnci si zahřejeme vývar, do kterého přidáme opláchnutou pohanku a quinou
- Luštěniny přivedeme v hrnci k varu a vaříme po dobu 10-15 minut, dokud nezměknou
- Na poslední 2 minuty vaření přidáme fazolky
- Poté vše společně scedíme a necháme vychladnout
- Mezitím si na sucho opražíme parmskou šunku
- Z každé strany jí opékáme do křupava po dobu 1 minuty
- Když je šunka vypražená dáme jí stranou
- Ve velké míse si společně promícháme šťávu, olej, sůl a pepř
- Přidáme vychlazenou luštěninovou směs i s fazolkami
- Dále přidáme broskve, rukolu, mozzarellu, mátu a ½ vypražené nakrájené šunky
- Vše společně promícháme, aby se ingredience rozprostřely
- Při servírování salát ještě posypeme zbytkem parmské šunky na ozdobu