Salát z mozzarelly s broskví a šunkou

Salát z mozzarelly s broskví a šunkou

Jestli jste ještě nevyzkoušely kombinaci broskví a salátu, pak tento recept prostě musíte vyzkoušet. Bezkonkurenční kombinace lehkého sýra, parmské šunky a výživných luštěnin vás naprosto oslní.

Co budeme potřebovat

  1. 350 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  2. 50 g pohanky
  3. 50 g quinoi
  4. 100 g zelených fazolek
  5. 4 plátky parmské šunky
  6. Šťáva z ½ citronu
  7. 2 lžíce olivového oleje
  8. 2 broskve (nakrájená)
  9. 50 g rukoly
  10. 125 g mozzarelly (nakrájené)
  11. Hrst čerstvé máty

Postup

  1. V hrnci si zahřejeme vývar, do kterého přidáme opláchnutou pohanku a quinou
  2. Luštěniny přivedeme v hrnci k varu a vaříme po dobu 10-15 minut, dokud nezměknou
  3. Na poslední 2 minuty vaření přidáme fazolky
  4. Poté vše společně scedíme a necháme vychladnout
  5. Mezitím si na sucho opražíme parmskou šunku
  6. Z každé strany jí opékáme do křupava po dobu 1 minuty
  7. Když je šunka vypražená dáme jí stranou
  8. Ve velké míse si společně promícháme šťávu, olej, sůl a pepř
  9. Přidáme vychlazenou luštěninovou směs i s fazolkami
  10. Dále přidáme broskve, rukolu, mozzarellu, mátu a ½ vypražené nakrájené šunky
  11. Vše společně promícháme, aby se ingredience rozprostřely
  12. Při servírování salát ještě posypeme zbytkem parmské šunky na ozdobu
Letní salátek s broskví, rajčaty, sýry, šunkou a rukolou.
Zdroj plyroom.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.