Salát z pak choi s krvavým pomerančem

Salát z pak choi s krvavým pomerančem

Pokud jste ještě nezkusili čerstvý pak choi, pak vás tento salát překvapí jak je opravdu lahodný. Je prostě nádherně křupavý a svěží.

Co budeme potřebovat

Na salát

  • 320 gramů pak choi
  • 120 gramů mrkve
  • 280 gramů krvavých pomerančů
  • 140 gramů pomeranče
  • 2 zelené cibule
  • 1 lžíce opražených sezamových semínek
  • Mořská sůl
  • černý pepř

Na zálivku

  • 3 lžíce neutrálního oleje
  • 3 lžíce asijského sezamového oleje
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamových semínek (opečená)
  • 1 lžička černých sezamových semínek
  • 1 lžička medu

Na ozdobu

  • 2 lžíce arašídů nebo kešu (pražených)

Postup

  • Pak choi opláchněte a ořízněte, a poté nakrájejte.
  • Mrkev opláchněte, oloupejte a nakrájejte pomocí škrabky na zeleninu.
  • Oloupejte všechny pomeranče a poté je nakrájejte na střední kostičky.
  • Pokud používáte zelenou cibuli, ořízněte ji a poté nakrájejte na tenké plátky..
  • Přidejte všechny ingredience na dresink do skleněné nádoby a protřepejte, dokud nezemulguje.
  • Nalijte dresink na salát, přidejte sezamová semínka, okořeňte a promíchejte, dokud se nespojí.
  • Ochutnejte a upravte koření podle své chuti.
  • Uložte do salátové mísy, navrch nasypte ořechy.

Koupili jste pomerančů vice než jste potřebovali? Hlavně je nevyhazujte! Můžete si totiž pomocí skvělých odšťavňovačů, připravit vitamíny nabité džusy! Jaký přístroj vybrat? To se dozvíte z naší recenze, kterou jsme pro vás zpracovali!

Čínské zelí dochucené pomerančem a dalším kořením.
Zdroj: image.ie

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.