Salát z pečených paprik

Salát z pečených paprik

Krásný a živý salát z upečených paprik, restované cibule, pražených piniových oříšků a čerstvých bylinek se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo jako náplň do sendvičů. Chutná výtečně teplý i studený a v lednici vydrží až týden!

Ingredience

  • 1 červená cibule, nakrájená na měsíčky
  • 1 kg mixu červených a žlutých paprik
  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, nakrájeného na tenké plátky
  • 1 lžička medu
  • hrstka čerstvé bazalky
  • hrstka čerstvé petrželky
  • sůl a pepř podle chuti
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce piniových oříšků, pražených

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200˚C.
  2. Plech vyložte alobalem.
  3. Celé papriky položte na připravený plech a pečte 25 minut, přičemž v polovině pečení papriky otočte.
  4. Vyjměte papriky z trouby a vložte je do mísy.
  5. Přikryjte je natěsno potravinářskou fólií na asi 3 minuty (aby se zapařily).
  6. Nechte stranou, dokud nebude vlažné.
  7. Papriky oloupejte a nakrájejte na 5 cm proužky.
  8. Papriky neoplachujte.
  9. Umístěte je do střední misky, přidejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, bazalku, petrželku, med, sůl a pepř.
  10. Promíchejte a dejte do lednice.
  11. Mezitím na středním plameni rozpalte malou pánev, přidejte piniové oříšky a za častého míchání opékejte dozlatova asi 4 minuty.
  12. Přendejte ořechy do malé misky, poté do stejné pánve přidejte olej a orestujte cibuli, dokud nebude voňavá a lehce zkaramelizovaná.
  13. Cibuli přidejte k paprikám.
  14. Jemně promíchejte.
  15. Hotový salát nandejte do mísy nebo rozdělte do servírovacích misek a posypte praženými piniovými oříšky.
Paprikový salát s restovanou cibulí, praženými piniovými oříšky a čerstvými bylinkami servírovaný na oválném talíři s vedle položenými vařičkami a miskou semínek.
www.dinewithjemutai.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.