Salát z pečených paprik s fetou, piniovými oříšky a bazalkou

Salát z pečených paprik s fetou, piniovými oříšky a bazalkou
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Tento salát nejen že skvěle vypadá, ale i skvěle chutná! Perfektní lehká letní večeře, po které neztloustnete a zároveň uspokojí vaše chuťové buňky.

Ingredience

  • 4 papriky (libovolná kombinace červené, žluté nebo oranžové), přepůlené a bez jader
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 čajové lžičky červeného vinného octa
  • 1 malý lisovaný stroužek česneku
  • 3 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 1 čajová lžička cukru
  • 3/4 čajové lžičky soli
  • 1/8 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 3 lžíce piniových oříšků
  • ½ malého šálku sýru Feta
  • 1/3 šálku vypeckovaných černých oliv

Postup

  1. Postavte rošt do horní polohy trouby a troubu předehřejte na maximum.
  2. Plech vyložte alobalem.
  3. Položte poloviny paprik na připravený plech a pečte 5-10 minut, jednou otočte a vyndejte, až budou krásně spálené.
  4. Hotové papriky pevně přikryjte igelitovou fólií a nechte vychladnout.
  5. Oloupejte kůži z paprik (neoplachujte pod vodou) a nakrájejte na proužky o průměru.
  6. Vložte papriky do misky, přidejte olivový olej, ocet, česnek, 2 lžíce bazalky, oregano, cukr, sůl a pepř.
  7. Nechte v chladničce po dobu nejméně jedné hodiny nebo přes noc.
  8. Zahřejte malou pánev na střední teplotu.
  9. Přidejte piniové oříšky a za stálého míchání restujte asi 4 minuty dozlatova.
  10. Ořechy okamžitě přendejte do malé misky.
  11. Přendejte marinované papriky na servírovací misku a naložte na ně fetu, olivy, opečené piniové oříšky a zbývající lžíci bazalky.
  12. Pokud chcete, dozdobte celými lístky bazalky.
Salát s paprikami, sýrem, piniovými oříšky, olivami a bazalkou na talíři.
www.onceuponachef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.