Tento salát nejen že skvěle vypadá, ale i skvěle chutná! Perfektní lehká letní večeře, po které neztloustnete a zároveň uspokojí vaše chuťové buňky.
Ingredience
- 4 papriky (libovolná kombinace červené, žluté nebo oranžové), přepůlené a bez jader
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 čajové lžičky červeného vinného octa
- 1 malý lisovaný stroužek česneku
- 3 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
- 1 čajová lžička cukru
- 3/4 čajové lžičky soli
- 1/8 čajové lžičky mletého černého pepře
- 3 lžíce piniových oříšků
- ½ malého šálku sýru Feta
- 1/3 šálku vypeckovaných černých oliv
Postup
- Postavte rošt do horní polohy trouby a troubu předehřejte na maximum.
- Plech vyložte alobalem.
- Položte poloviny paprik na připravený plech a pečte 5-10 minut, jednou otočte a vyndejte, až budou krásně spálené.
- Hotové papriky pevně přikryjte igelitovou fólií a nechte vychladnout.
- Oloupejte kůži z paprik (neoplachujte pod vodou) a nakrájejte na proužky o průměru.
- Vložte papriky do misky, přidejte olivový olej, ocet, česnek, 2 lžíce bazalky, oregano, cukr, sůl a pepř.
- Nechte v chladničce po dobu nejméně jedné hodiny nebo přes noc.
- Zahřejte malou pánev na střední teplotu.
- Přidejte piniové oříšky a za stálého míchání restujte asi 4 minuty dozlatova.
- Ořechy okamžitě přendejte do malé misky.
- Přendejte marinované papriky na servírovací misku a naložte na ně fetu, olivy, opečené piniové oříšky a zbývající lžíci bazalky.
- Pokud chcete, dozdobte celými lístky bazalky.