Salát z quinoy a bulguru se sýrem halloumi

Salát z quinoy a bulguru se sýrem halloumi

Vynikající výživný salát z obilovin, čerstvé i grilované zeleniny, sýru na grilování halloumi  a chutné citrónové zálivky. Skvěle se hodí jako zdravá večeře či lehký oběd.

Ingredience

  • 100 g bulguru
  • 100 g quinoy
  • šťáva z 2 citronů
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 1 svazek (6 kusů) jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • špetka cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • 200 g cherry rajčat, rozpůlených
  • 20 g petrželky, jemně nasekané
  • 15 g lístků čerstvé máty, jemně nasekané
  • 200 g halloumi, nakrájeného na 8 plátků, každý o tloušťce 1,5 cm
  • 2 cukety, nakrájené na kousky

Postup

  1. Do velké mísy dejte pšeničný bulgur a trochu soli, zalijte 125 ml vroucí vody a nechte 10 minut odpočívat, poté načechrajte vidličkou.
  2. Quinou vařte 8-10 minut.
  3. Sceďte a dejte do mísy s bulgurem.
  4. Smíchejte citronovou šťávu a 4 lžíce oleje.
  5. Přidejte trochu soli, pepře a velkou špetku cukru, promíchejte a nalijte na bulgur s quionoou.
  6. Přidejte jarní cibulku, rajčata, petrželku a mátu.
  7. Znovu promíchejte.
  8. Rozpalte gril nebo pánev, dokud nebude velmi horký.
  9. Potřete halloumi a cuketu zbývajícím olejem.
  10. Okořeňte a grilujte nebo restujte z obou stran asi 2 minuty.
  11. Vyjměte z pánve či grilu a promíchejte se salátem.
  12. Užijte si to!
Výživný salát z obilovin, čerstvé i grilované zeleniny, sýru a chutné citrónové zálivky servírovaný v míse se lžící.
www.realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.