Vynikající výživný salát z obilovin, čerstvé i grilované zeleniny, sýru na grilování halloumi a chutné citrónové zálivky. Skvěle se hodí jako zdravá večeře či lehký oběd.
Ingredience
- 100 g bulguru
- 100 g quinoy
- šťáva z 2 citronů
- 6 lžic extra panenského olivového oleje
- 1 svazek (6 kusů) jarní cibulky, nakrájené nadrobno
- špetka cukru
- sůl a pepř dle chuti
- 200 g cherry rajčat, rozpůlených
- 20 g petrželky, jemně nasekané
- 15 g lístků čerstvé máty, jemně nasekané
- 200 g halloumi, nakrájeného na 8 plátků, každý o tloušťce 1,5 cm
- 2 cukety, nakrájené na kousky
Postup
- Do velké mísy dejte pšeničný bulgur a trochu soli, zalijte 125 ml vroucí vody a nechte 10 minut odpočívat, poté načechrajte vidličkou.
- Quinou vařte 8-10 minut.
- Sceďte a dejte do mísy s bulgurem.
- Smíchejte citronovou šťávu a 4 lžíce oleje.
- Přidejte trochu soli, pepře a velkou špetku cukru, promíchejte a nalijte na bulgur s quionoou.
- Přidejte jarní cibulku, rajčata, petrželku a mátu.
- Znovu promíchejte.
- Rozpalte gril nebo pánev, dokud nebude velmi horký.
- Potřete halloumi a cuketu zbývajícím olejem.
- Okořeňte a grilujte nebo restujte z obou stran asi 2 minuty.
- Vyjměte z pánve či grilu a promíchejte se salátem.
- Užijte si to!