Salát z ředkviček a zakysané smetany

Salát z ředkviček a zakysané smetany
Příprava: 10 minut Počet porcí: 5

Tento snadný a rychlý salát je oblíbený zejména v Rusku a na Ukrajině. Jeho předností je především to, že jemná chuť zakysané smetany neutralizuje případnou nahořklost dalších použitých ingrediencí.

Ingredience

  • 20 kusů ředkviček
  • 1 salátová okurka
  • 1/2 šálku pažitky nebo jarní cibulky
  • 3/4 šálku zakysané smetany
  • sůl

Postup

  1. Ředkvičky i okurku důkladně omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Obě ingredience promíchejte v misce.
  3. Přidejte zakysanou smetanu a trochu soli.
  4. Zamíchejte, aby se zakysaná smetana proměnila v dresink.
  5. Před servírováním posypejte kousky nakrájené pažitky či jarní cibulky.
Salát z ředkviček, okurky a zakysané smetany
zdroj:natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.