Salát z rukoly, jablek a pekanových ořechů

Salát z rukoly, jablek a pekanových ořechů
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Zdravý podzimní salát s rukolou, křupavými jablky a opečenými pekanovými ořechy zalitý jednoduchou citronovou zálivkou je skvělým lehkým rostlinným hlavním jídlem nebo přílohou.

Ingredience

  • 1/2 šálku pekanových ořechů
  • 200 g rukoly
  • 2 malá jablka, oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená podélně na tenké plátky
  • 1/4 červené cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce sušených brusinek (volitelně)

Na zálivku:

  • šťáva z 1 velkého citronu
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • 1 špetka mořské soli + černý pepř
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 176°C a na pekáč naaranžujte pekanové ořechy.
  2. Pekanové ořechy pečte 8–10 minut, dokud nebudou voňavé a sytě zlatohnědé.
  3. Vyjměte z trouby a dejte stranou.
  4. Zatímco se pekanové ořechy pečou, připravte si zbývající přísady do salátu a přidejte je do velké mísy.
  5. Připravte si dresink přidáním všech ingrediencí do mísy a důkladným šleháním je spojte.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
  7. Přidejte pekanové ořechy do salátu a zalijte zálivkou.
  8. Promíchejte a ihned podávejte.
Rukolový salát s jablky a pekanovými ořechy servírovaný v míse.
www.minimalistbaker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.