Příprava: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg rybího filé
- 2 mrkve
- 1 menší celer
- 1 petržel
- 2 střední cibule
- 1 menší plechovka sterilovaného hrášku
- 1 malý kelímek bílého jogurtu
- 15 dkg majonézy
- sůl
- citronová šťáva nebo ocet.
Postup receptu
- Částečně rozmražené rybí filé osolíme a opečeme na obou stranách na oleji tak, aby bylo filé měkké
- Očištěnou kořenovou zeleninu uvaříme v troše vody
- Filé i zeleninu necháme vychladnout
- V míse rozmícháme majonézu s jogurtem a přidáme na kostky nakrájené rybí filé zbavené případných kostí a na drobné kostičky nakrájenou uvařenou zeleninu a cibuli
- Současně přidáme i okapaný sterilovaný hrášek
- Vše promícháme a podle potřeby osolíme a dochutíme citronovou šťávou nebo octem
- Salát necháme v chladu proležet
- Příloha: bílé pečivo