Kdo by nemiloval dobrý starý těstovinový salát s masem? Grilované kuře a kukuřice podávané s klasickým salátem z penne, baby špenátem, cherry rajčátky a smetanovým dresinkem. Jednoduchý, přesto chutný.
Co budeme potřebovat
- 3 kuřecí prsa s kůží
- 3 kuřecí stehna s kůží
- 300 g těstovin penne
- 250 g kukuřice
- 150 g balení baby špenátu
- 2 lžíce majonézy
- 30 g zakysané smetany
- 1 lžíce hořčice
- 150 g cherry rajčat
- 150 g balení slaniny
- 1 lžíce jablečného octa
- 3 lžičky koření na pečené kuře
- 1 malý svazek pažitky
Postup
- Cherry rajčata rozkrojte napůl. Slaninu na kostičky. Osušte kuře. Pažitku nasekáme nadrobno. Kuře obalíme ve směsi koření a dochutíme solí a pepřem.
- Přidejte těstoviny do vroucí vody a vařte 6-8 minut, dokud nejsou al dente. Sceďte a zchlaďte pod studenou vodou. Zakápněte trochou olivového oleje, aby se těstoviny neslepily.
- Kuře položte kůží dolů na rozpálený gril a grilujte 8–10 minut, poté otočte a pečte dalších 10 minut.
- Rozpálíme pánev na středně vysokou teplotu a přidáme slaninu. Vařte 5–8 minut, dokud nezhnědne a nezačne křupat. Dejte stranou na papírovou utěrku.
- V malé misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, pažitku a ocet a dobře promíchejte.
- Kuře nakrájíme nahrubo dle libosti. Ve velké míse smíchejte špenát, vařené těstoviny, rajčata, slaninu a kukuřici. Přidejte dresink a promíchejte.
- Podávejte s kuřecím masem.
Pochutnejte si na dalších receptech, kde hrají těstoviny hlavní roli. Zkuste tyto jednoduché recepty na aglio olio, pochutnáte si jako nikdy!