Teplý těstovinový salát s hermelínem a chřestem je naplněn sladkou chutí čerstvé bazalky, a krémovostí měkkého sýra.
Co budeme potřebovat
- 250 g těstovin
- 500 g chřestu (nakrájený)
- 3 lžíce olivového oleje
- kolečko hermelínu (nakrájený na klínky)
- 2 nakrájená rajčata
- 60 g nakrájené sladké cibule
- 30 g čerstvé bazalky (nakrájené)
- sůl
- pepř
- strouhaný parmazán podle chuti
Postup
- Smíchejte olej a hermelín, jemně vmíchejte rajčata, cibuli a bazalku.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
- poslední minutě přidejte chřest.
- Těstoviny sceďte, ale neproplachujte.
- Přidejte do olejové směsi a jemně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
- Posypeme parmazánem a podáváme.
Chřest je skvělou surovinou snad do každého jídla! Připravte si jeden z těchto rozmanitých receptů s chřestem.