Kořeněné kuře, brokolice, rozinky, celer a skvělý krémový dresink se spojí, aby vznikl tento úžasný těstovinový salát s kuřecím masem a z brokolice. Nejlepší jídlo, ideální pro brunch, obědy, pomazánky, letní setkání a vůbec po celý rok!
Co budeme potřebovat
- 500 g sušených těstovin
- 500 g grilovaných kuřecích prsou (nakrájených na malé kostičky)
- 360 g malých růžiček brokolice
- 60 g rozinek
- 60 g celeru nakrájeného na kostičky
- 90 g nakrájených mandlí
- 4 jarní cibulky (nakrájené na kostičky)
Na dresink
- 120 g majonézy
- 90 g zakysané smetany (nebo obyčejného řeckého jogurtu)
- 2 lžíce medu
- 3 lžičky dijonské hořčice
- 1 ½ lžičky soli
- 1 lžička sušeného italského koření
- ½ lžičky pepře
Postup
- Uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu. Sceďte a propláchněte pod studenou vodou. Pokapejte trochou olivového oleje, aby se nepřilepily.
- V extra velké míse prošlehejte všechny ingredience na zálivku, dokud se nespojí a nebude hladká.
- Přidejte uvařené těstoviny, kuřecí maso, brokolici, rozinky, celer, mandle a jarní cibulku a promíchejte, aby se všechny ingredience obalily v dresinku.