Salát z uzeného rybího filé

Salát z uzeného rybího filé

Výživný a přesto lehký zeleninový rybí salát. Tato varianta je skvělá například při letním grilování, jako alternativa ke grilovanému masu. Je to skvělé osvěžení.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g nových brambor
  2. 4 vajíčka velikosti M
  3. 4 nakládané okurky (nakrájené na malé kousky)
  4. ½ červené cibule (nakrájená nadrobno)
  5. 2 lžíce vinného octa
  6. 1 lžíce medu
  7. 130 g rukoly nebo salátového mixu
  8. 125 g uzeného pstruha
  9. 3 lžíce řeckého jogurtu
  10. 1 lžíce kopru

Postup

  1. V hrnci s osolenou vodou uvařte brambory
  2. Brambory vařte přibližně 15 minut a slijte
  3. Mezitím přiveďte v hrnci vodu k varu a vložte vejce
  4. Ve vroucí vodě vařte přibližně 7 minut
  5. Vodu vylijeme a vajíčka zchladíme ve studené vodě
  6. Salátovou okurku a cibuli dáme do mísy a přidáme med, ocet, sůl a smícháme dohromady
  7. V malé misce si smícháme jogurt, kyselé okurky, cibuli, lžičku okurkového láku a vmícháme i kopr
  8. Uvařená vejce oloupeme a rozpůlíme
  9. Salátový mix naservírujeme na talíř, přidáme uzeného pstruha, zakápneme salátovým dresingem a přidáme vejce

Salát je možný podávat i s uzeným lososem.

Zeleninový salát s rybou a vajíčkem.
Zdroj:recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.