Salát ze zelené čočky a sóji

Salát ze zelené čočky a sóji
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Připravte si zdravý a chutný salát z luštěnin a čerstvé zeleniny. Zálivka z citrónu, bylinek a dijonské hořčice mu navíc dodává ten správný říz a luxusní chuť.

INGREDIENCE

  • 125 g zelené čočky
  • 540 ml konzervované sójy, propláchnuté a scezené
  • kůra ze 2 citronů
  • 125 g nasekané červené cibule
  • 7 g lisovaného česneku
  • 250 g najemno nasekané červené papriky
  • 250 g najemno nasekané zelené papriky
  • 250 g nadrobno nakrájeného řapíkatého celeru
  • 60 g jemně nasekané pažitky

Na zálivku:

  • 30 ml citronové šťávy
  • 15 ml rýžového vinného octa
  • 15 ml sójové omáčky
  • 5 ml hrubozrnné dijonské hořčice
  • 5 g lisovaného česneku
  • 7 g jemně nasekané šalotky
  • 1 g drcených fenyklových semínek
  • 1 g drcených vloček červeného chilli
  • 30 g nasekané čerstvé petrželky
  • 15 g nasekaného čerstvého oregana
  • 1 g soli
  • 1 g mletého černého pepře
  • 75 ml řepkového oleje

POSTUP

  • Ve velkém hrnci smíchejte čočku a 375 ml vody.
  • Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte, dokud čočka nezměkne, asi 25 až 30 minut.
  • Sceďte a vychlaďte.
  • V míse smíchejte uvařenou čočku, sójové boby, citronovou kůru, cibuli, česnek, papriku, řapíkatý celer a pažitku.
  • Promíchejte, aby se ingredience spojily.
  • Nyní si připravte zálivku.
  • V samostatné misce smíchejte citronovou šťávu, ocet, sójovou omáčku, hořčici, česnek, šalotku, fenyklová semínka, vločky chilli, petrželku, oregano, sůl a pepř.
  • Do směsi zašlehejte řepkový olej.
  • Přidejte zálivku do salátu.
  • Promíchejte a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, aby se rozvinuly chutě.
  • Dobrou chuť!
Salát z čočky, sójových bobů a čerstvé zeleniny v salátové míse.
www.pulses.org

Máme pro vás i další recepty na polévky z cizrny v těch nejlahodnějších variantách. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.