Vyměňte svůj tradiční bramborový salát s majonézou za tento svěží a chutný pokrm. Pochutnáte si na něm všichni!
INGREDIENCE
- 230 g čerstvých zelených fazolek, konce zastřižené
- 700 g nových brambor
- 3 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžička soli
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1/4 lžičky černého pepře
POSTUP
- Naplňte středně velkou misku vodou a ledem.
- Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci.
- Přidejte zelené fazolky a vařte je 1-2 minuty, vyndejte je děrovanou lžící a vložte do misky s vodou a ledem, abyste zastavili proces vaření.
- Jakmile vychladnou, sceďte je v cedníku.
- Do stejného hrnce s vroucí vodou přidejte brambory.
- Vařte je 15–20 minut, nebo dokud nezměknou.
- Sceďte je a nechte pár minut vychladnout.
- Zatímco brambory chladnou, smíchejte v misce ocet, hořčici, česnek a sůl.
- Za stálého šlehání pomalu přilévejte olivový olej, dokud dresink nezhoustne a nezemulguje.
- Jakmile brambory dostatečně vychladnou, rozkrojte je podélně napůl.
- Vhoďte je všechny do velké mísy se zelenými fazolkami.
- Přidejte dresink a vše promíchejte.
- Přidejte nasekanou pažitku a černý pepř, znovu promíchejte a podávejte.
Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na kuřecí maso na smetaně, na kterých si zaručeně pochutnáte!