Salát ze zelených fazolek a raných brambor

Salát ze zelených fazolek a raných brambor
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 3

Vyměňte svůj tradiční bramborový salát s majonézou za tento svěží a chutný pokrm. Pochutnáte si na něm všichni!

INGREDIENCE

  • 230 g čerstvých zelených fazolek, konce zastřižené
  • 700 g nových brambor
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžička soli
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1/4 lžičky černého pepře

POSTUP

  1. Naplňte středně velkou misku vodou a ledem.
  2. Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci.
  3. Přidejte zelené fazolky a vařte je 1-2 minuty, vyndejte je děrovanou lžící a vložte do misky s vodou a ledem, abyste zastavili proces vaření.
  4. Jakmile vychladnou, sceďte je v cedníku.
  5. Do stejného hrnce s vroucí vodou přidejte brambory.
  6. Vařte je 15–20 minut, nebo dokud nezměknou.
  7. Sceďte je a nechte pár minut vychladnout.
  8. Zatímco brambory chladnou, smíchejte v misce ocet, hořčici, česnek a sůl.
  9. Za stálého šlehání pomalu přilévejte olivový olej, dokud dresink nezhoustne a nezemulguje.
  10. Jakmile brambory dostatečně vychladnou, rozkrojte je podélně napůl.
  11. Vhoďte je všechny do velké mísy se zelenými fazolkami.
  12. Přidejte dresink a vše promíchejte.
  13. Přidejte nasekanou pažitku a černý pepř, znovu promíchejte a podávejte.
Nové brambory s fazolkami a dresinkem servírované na talíři.
www.girlgonegourmet.com

Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na kuřecí maso na smetaně, na kterých si zaručeně pochutnáte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.