Hledáte něco, co vás osvěží a zároveň vám nechá příjemnou chuť na jazyku?
Vyzkoušejte naše lahodné receptury na sangrii.
My pro vás máme alkoholické i nealkoholické varianty, plné ovocné chuti a lehkosti.
Naše recepty
Jak vyrobit nejlepší sangrii?
Původ sangrie
Sangria k nám přišla ze Španělska a Portugalska. Má dlouhou a bohatou historii, která sahá až do středověku. Bylo to původně vyzrálé víno smíchané s ovocem a kořením, jako je skořice, pak se postupem času vyvinulo do různých regionálních variací, které najdete i v našich receptech.
Jaké je nejlepší víno?
Nemusíte nutně chtít použít své nejlepší víno, protože do něj budete míchat další ingredience. Několik oblíbených druhů k použití jsou: Pinot Noir, Merlot a Cabernet Sauvignon, ale vše závisí na osobních preferencích. Jen nezapomeňte, že přidáte spoustu ovocných prvků a pěknou dávku cukru. Pokud připravujete bílou sangrii, potom použijte: sušší nebo kyselejší vína jako Sauvignon Blanc, Albariño a Muscadet.
Jaké je nejlepší ovoce?
Chcete použít voňavé ovoce, které může zůstat ve džbánu po dlouhou dobu, aniž by se rozpadlo. Citrusy, hrušky, brusinky a granátová jablka jsou skvělá do sangrie v zimních měsících! Mezi další oblíbené ovoce patří: pomeranče, jablka, borůvky, jahody, broskve, ostružiny a ananas.