Rybí pomazánky patří mezi ty oblíbené a připravují se ve většině domácností.
Znáte ale tu s koriandrem, limetkovou šťávou a olivami?
Nebo s pečeným česnekem, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami?
Pokud ne, ale máte chuť vyzkoušet něco nového, pak se podívejte na naše recepty na sardinkové pomazánky 6x jinak.
Naše recepty
Připravte si i naše recepty na domácí pomazánky z masa v 7 luxusních provedeních.
Jaké sardinky koupit?
Nejlevnější, nejpohodlnější a nejdostupnější forma sardinek je ta konzervovaná. Můžete je sehnat vykostěné bez kůže, ve vlastní šťávě, v různých olejích, uzené, s rajčatovou či jinou omáčkou. Neotevřené konzervy uložené v chladné, tmavé komoře nebo skříni vydrží až 1 rok. Po otevření skladujte sardinky v těsně uzavřené nádobě v chladničce po dobu 2 až 3 dní.
Pokud máte spolehlivý zdroj na koupi celých sardinek, pak vybírejte pouze ty, které mají jasné oči (bez zarudnutí), jasné žábry, pevné maso a jemnou svěží mořskou vůni (žádný silný ,,rybí“ zápach). Prodejce pak můžete požádat, aby vám sardinky vykuchal a vykostil. Filety ze sardinek nebo celé ryby se nejlépe připravují ve stejný den, kdy je zakoupíte, ale lze je mít v chladničce 1 až 2 dny.
Kvalitní zmrazené sardinky by měly být tvrdé a lesklé. Ty v mrazáku vydrží až 6 měsíců.
A jak vám pomazánky ze sardinek chutnaly? Napište nám do komentářů!