Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 25 dkg hladké mouky
- 25 dkg polohrubé mouky
- trochu soli
- 1 kostka droždí
- 7 dkg cukru
- 1 vejce
- 6 dkg tuku
- mléko podle potřeby
Na náplň
- švestky a maková nádivka z 25 dkg máku
- 1/2 l mléka
- 10 dkg cukru
- 2 hrstí strouhaného perníku
- citronové kůry
- vanilky
- trochy skořice
- kakaa
- hřebíčku a zavařeniny.
Postup receptu
- Vypracujeme obvyklým způsobem klasické kynuté těsto a necháme je kynout
- Potom je rozválíme a nakrájíme čtverce
- Do každého vložíme přes roh 2 rozpůlené a vypeckované švestky, na ně dáme lžičku vařeného máku a rohy koláčů spojíme
- Urovnáme je na plech, pomastíme a po upečení rovněž pomastíme
- Maková nádivka: Mák jemně umeleme, vsypeme do vřelého mléka a udusíme
- Ještě teplý osladíme cukrem nebo medem a přidáme strouhaný perník
- Okořeníme, můžeme přidat i zavařeninu, rozinky
- Nastavit můžeme přidáním většího množství perníku nebo krupicovou kaší