Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 králík
- koření (grilovací na pečené kuře nebo jiná ostřejší směs)
- 4 lžíce oleje.
Nádivka
- 10 rohlíků
- 4 vejce
- 1/2 l mléka
- směs podušené zeleniny- cibule, mrkev, pórek, hrášek) nebo miska zelených natí.
Postup receptu
- Maso nakrájíme, částečně nebo zcela vykostíme a osmahneme na oleji
- Osmahnuté maso posypeme kořením
- Na troše tuku (můžeme však i na slanině), podusíme do poloměkka drobně nakrájenou zeleninu
- Místo zeleniny můžeme použít větší množství drobně nasekaných zelených natí
- Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme je mlékem s rozšlehanými žloutky, osolíme, okořeníme podle chuti, přidáme podušenou zeleninu nebo natě a promícháme
- Nakonec zlehka zamícháme sníh z bílků
- Naporcované maso dáme do pekáče, zakryjeme nádivkou a upečeme
- Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát