Schwarzwaldský dort

Schwarzwaldský dort
Příprava: 40 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 15

Třešně. Čokoláda. Šlehačkový krém. Jaké lepší trio existuje? Všechny tyto chutě najdete i v následujícím receptu na dokonalou buchtu z plechu, která je inspirována Schwarzwaldským dortem.

Co budete potřebovat

  • 1 šálek másla
  • 1/2 šálku kakaového prášku
  • 1 šálek vroucí vody
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku podmáslí
  • 1 a 1/2 lžičky vanilky
  • 2 velká vejce
  • 680 g mražených vypeckovaných třešní, rozmražených

Na krém:

  • 1 šálek másla, změkčeného
  • 1 lžička vanilky
  • 4 šálky moučkového cukru
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • čokoládové hoblinky nebo nastrouhaná čokoláda na ozdobení

Postup

  • Předehřejte troubu na 175°C a vymažte plech o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji.
  • V malém hrnci rozpusťte máslo na středně mírném ohni.
  • Vmícháme kakaový prášek.
  • Jakmile se máslo rozpustí, zalijte vroucí vodou a nechte 3 minuty povařit.
  • Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, 1 šálek bílého cukru, třtinový cukr a sůl.
  • V malé misce prošlehejte podmáslí, vanilku a vejce.
  • Nalijte kakaové máslo do suchých surovin a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • Přidejte směs podmáslí a míchejte, dokud nebudete mít hladké těsto.
  • Těsto nalijte na připravený plech a pečte, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 20 minut.
  • Zatímco se těsto peče, smíchejte třešně a zbývající 1/2 šálku cukru v malém hrnci na mírném ohni.
  • Jakmile se cukr rozpustí, stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
  • Na upečené těsto nalijte třešňovou směs (nemusíte použít všechen sirup).
  • Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Mezitím si připravte krém.
  • Ve velké míse vyšlehejte máslo a vanilku elektrickým šlehačem dohladka.
  • Přidejte moučkový cukr po 1 šálku a mezi přidáváním vždy na nízkém stupni promíchejte.
  • Přidejte smetanu a šlehejte na středně vysokou rychlost, dokud nebudete mít nadýchaný krém.
  • Krém rozprostřete na třešňovou směs.
  • Posypte hoblinkami čokolády a před krájením nechte 20 minut vychladit.
  • Nechte si chutnat!
Buchta na plechu ozdobená šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.
www.12tomatoes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.