Kdo by odolal kombinaci čokoládového piškotu, šlehačky a višňové náplně!
Naše recepty na Schwarzwaldský dort jsou opravdová pochoutka, kterou si zamiluje celá vaše rodina.
Ochutnejte tradiční variantu, verzi bez lepku a cukru nebo třeba pečenou na plechu.
Ať už si vyberete jakoukoli, vaše chuťové buňky budou jásat radostí!
Naše recepty
A co naše výborné recepty na oblíbený dort Pavlova? Znáte ho? Dezert křehký a nadýchaný jako obláček!
Zajímavosti o Schwarzwaldském dortu
- Schwarzwaldský dort je tradiční německý dezert, který nesmí chybět při mnoha zvláštních příležitostech, od výročí svatby až po oslavu narozenin. Tento dort pochází z oblasti Černého lesa a po mnoho desetiletí si na něm pochutnávají místní i turisté.
- Je známý svými vrstvami čokoládového piškotu proloženými šlehačkou a višněmi, které dortu dodávají výraznou sladkokyselou chuť.
- Autentický recept na korpus se připravuje z velkého množství vajec, téměř žádného tuku a nepoužívají se na něj žádné další mokré přísady, jako je mléko, podmáslí, zakysaná smetana a podobně.
- Původní recept používá Kirschwasser, průhlednou brandy vyrobenou z třešní Morello, ale stejně dobře poslouží jakýkoli třešňový likér, rum nebo brandy, pokud nemáte k dispozici Kirsch. Pro verzi vhodnou pro děti použijte místo toho třešňový džus.
- Tento dort je nejlepší, když je upečený a sestavený jeden den předem a před podáváním uchováván v lednici přes noc. To dává korpusu potřebný čas nasát lahodný třešňový sirup.
A jak se vám naše dnešní recepty na Schwarzwaldský dort líbily? Napište nám do komentářů!