Sečuánská verze pokrmu Bang Bang připravená ze šťavnatého trhaného kuřecího masa zalitého pikantní kořeněnou omáčkou s nasládlými tóny je skvělým předkrmem nebo hlavním chodem, který zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky!
Co budete potřebovat
- 700 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
- 1 lžička soli
- 4 jarní cibulky
Na omáčku:
- 4 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce neslazeného arašídového másla
- 2 lžíce chilli oleje (nebo více)
- 2 lžíce rýžového octa
- 4 lžičky cukru
- 2 stroužky česneku, nastrouhané
- 2 lžičky strouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky mletého sečuánského pepře
Postup
- Nakrájejte 2 jarní cibulky na 5 cm proužky.
- Zbývající 2 jarní cibulky nakrájejte na tenké plátky.
- Do hrnce nalijte 5 cm vody, přikryjte a zahřívejte na středně vysokém ohni až do varu.
- Na pařák rozložte proužky jarní cibulky, abyste vytvořili lůžko.
- Na něj položte kuřecí prsa a ta rovnoměrně posypte solí.
- Vložte pařák do hrnce a přikryjte pokličkou.
- Vařte 20 minut.
- Vložte teploměr do nejtlustší části masa.
- Měl by ukazovat 73 stupňů Celsia, v tu chvíli je maso hotové.
- Pokud je kuře uvnitř stále růžové, vařte v páře dalších 5 až 10 minut.
- Jakmile je hotové, přendejte ho na talíř, aby vychladlo.
- Během vaření masa v páře smíchejte zbytek ingrediencí ve velké míse.
- Šlehejte, aby se vše dobře promíchalo.
- Jakmile maso vychladne, přendejte ho na prkénko.
- Válečkem prsa naklepejte a poté je pomocí dvou vidliček natrhejte na tenká vlákna.
- Maso vložte do velké mísy nebo hlubokého talíře.
- Zalijte omáčkou a dobře promíchejte.
- Pomocí drtiče na maso nebo válečku naklepejte kuře (volitelně) a poté nakrájejte na tenké plátky pomocí dvou vidliček.
- Ozdobte na tenké plátky nakrájenou jarní cibulkou.
- Kuřecí maso můžete pokapat asi 1/3 až ½ šálkem dalšího chilli oleje.
- Dobrou chuť!
Máme pro vás i dalších 6 vynikajících receptů s trhaným masem. Která varianta se stane vaším favoritem?