Sečuánské kuře Bang Bang

Sečuánské kuře Bang Bang

Sečuánská verze pokrmu Bang Bang připravená ze šťavnatého trhaného kuřecího masa zalitého pikantní kořeněnou omáčkou s nasládlými tóny je skvělým předkrmem nebo hlavním chodem, který zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky!

Co budete potřebovat

  • 700 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
  • 1 lžička soli
  • 4 jarní cibulky

Na omáčku:

  • 4 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce neslazeného arašídového másla
  • 2 lžíce chilli oleje (nebo více)
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 4 lžičky cukru
  • 2 stroužky česneku, nastrouhané
  • 2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého sečuánského pepře

Postup

  • Nakrájejte 2 jarní cibulky na 5 cm proužky.
  • Zbývající 2 jarní cibulky nakrájejte na tenké plátky.
  • Do hrnce nalijte 5 cm vody, přikryjte a zahřívejte na středně vysokém ohni až do varu.
  • Na pařák rozložte proužky jarní cibulky, abyste vytvořili lůžko.
  • Na něj položte kuřecí prsa a ta rovnoměrně posypte solí.
  • Vložte pařák do hrnce a přikryjte pokličkou.
  • Vařte 20 minut.
  • Vložte teploměr do nejtlustší části masa.
  • Měl by ukazovat 73 stupňů Celsia, v tu chvíli je maso hotové.
  • Pokud je kuře uvnitř stále růžové, vařte v páře dalších 5 až 10 minut.
  • Jakmile je hotové, přendejte ho na talíř, aby vychladlo.
  • Během vaření masa v páře smíchejte zbytek ingrediencí ve velké míse.
  • Šlehejte, aby se vše dobře promíchalo.
  • Jakmile maso vychladne, přendejte ho na prkénko.
  • Válečkem prsa naklepejte a poté je pomocí dvou vidliček natrhejte na tenká vlákna.
  • Maso vložte do velké mísy nebo hlubokého talíře.
  • Zalijte omáčkou a dobře promíchejte.
  • Pomocí drtiče na maso nebo válečku naklepejte kuře (volitelně) a poté nakrájejte na tenké plátky pomocí dvou vidliček.
  • Ozdobte na tenké plátky nakrájenou jarní cibulkou.
  • Kuřecí maso můžete pokapat asi 1/3 až ½ šálkem dalšího chilli oleje.
  • Dobrou chuť!
Trhané kuřecí s asijskou omáčkou na talíři s hůlkami.
www.omnivorescookbook.com

Máme pro vás i dalších 6 vynikajících receptů s trhaným masem. Která varianta se stane vaším favoritem?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.