Sedmivrstvý salát s řapíkatým celerem

Sedmivrstvý salát s řapíkatým celerem
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 5

Tento salát vypadá dokonale, pokud ho naservírujete ve skleněné misce. Připravte si ho asi 8 hodin před podáváním a vaši hosté budou nadšeni!

Ingredience

  • 1 hlávkový salát, natrhaný na kousky
  • 1 šálek zelené papriky nakrájené na kostičky
  • 1 šálek nakrájeného řapíkatého celeru
  • 1 šálek cibule nakrájené na kostičky
  • 280 g mraženého hrášku, rozmrazeného
  • 2 šálky majonézy (lze použít nízkotučnou majonézu)
  • 1 lžíce cukru
  • 6 plátků slaniny, osmažené dokřupava a rozdrobené
  • 3/4 šálku strouhaného čedaru

Postup                                       

  1. Dejte hlávkový salát na dno čisté salátové mísy.
  2. Na salát navrstvěte papriku, řapíkatý celeru, cibuli a hrášek v uvedeném pořadí.
  3. Navrch dejte majonézu, kterou utěsníte zeleninu.
  4. Vrch posypte cukrem, slaninou a sýrem.
  5. Před podáváním pevně zakryjte igelitem a dejte na 8 hodin do chladu.
Zeleninový salát s dresinkem posypaný sýrem a slaninou, servírovaný ve skleněné míse.
www.almanac.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.