Segedínský guláš v tlakáči

Segedínský guláš v tlakáči
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 5

Segedínský guláš je známý svou lahodnou kyselostí. Ještě lepšího výsledku při vaření tohoto jídla docílíte právě jeho vařením v tlakovém hrnci. Zelíčko bude měkčí a maso se bude rozpadat na jazyku. No, vyzkoušejte sami.

Ingredience

  • 500g vepřového masa (libového)
  • 500g kysaného bílého zelí
  • 2 cibule
  • 1 PL sladké papriky
  • 2 lžíce sádla (nebo másla)
  • 2-3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • sůl
  • kmín
  • 250ml smetany na vaření
  • hladká mouka na zahuštění

Postup

  • Maso omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky.
  • Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zpěnit na rozehřátém sádle v papiňáku.
  • Vložte nakrájené maso a restujte ze všech stran do zatažení.
  • Posypte sladkou paprikou a chvilinku restujte.
  • Podlijte alespoň hrnkem teplé vody, přidejte kuličkové koření, kmín a bobkový list.
  • Osolte dle chuti, přidejte okapané zelí a v zaklapnutém papiňáku nechte dusit asi 30 minut.
  • Mezitím si připravte zátřepku smícháním smetany s 2-3 lžícemi hladké mouky.
  • Po udušení vyjměte kuličkové koření s bobkovým listem, vmíchejte zátřepku a ještě chvilku povařte.
  • Podávejte nejlépe s houskovým knedlíkem či s chlebem.
Hrnec plný segedínského guláše
Zdroj: lecker.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.