Segedínský guláš je známý svou lahodnou kyselostí. Ještě lepšího výsledku při vaření tohoto jídla docílíte právě jeho vařením v tlakovém hrnci. Zelíčko bude měkčí a maso se bude rozpadat na jazyku. No, vyzkoušejte sami.
Ingredience
- 500g vepřového masa (libového)
- 500g kysaného bílého zelí
- 2 cibule
- 1 PL sladké papriky
- 2 lžíce sádla (nebo másla)
- 2-3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- sůl
- kmín
- 250ml smetany na vaření
- hladká mouka na zahuštění
Postup
- Maso omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zpěnit na rozehřátém sádle v papiňáku.
- Vložte nakrájené maso a restujte ze všech stran do zatažení.
- Posypte sladkou paprikou a chvilinku restujte.
- Podlijte alespoň hrnkem teplé vody, přidejte kuličkové koření, kmín a bobkový list.
- Osolte dle chuti, přidejte okapané zelí a v zaklapnutém papiňáku nechte dusit asi 30 minut.
- Mezitím si připravte zátřepku smícháním smetany s 2-3 lžícemi hladké mouky.
- Po udušení vyjměte kuličkové koření s bobkovým listem, vmíchejte zátřepku a ještě chvilku povařte.
- Podávejte nejlépe s houskovým knedlíkem či s chlebem.