Sekaná s uzeným masem

Sekaná s uzeným masem

Uzená sekaná je jedna z věcí, která na lidi působí ve velkém. Téměř bezesporu pokaždé, když to někdo zkusí, prohlásí, že už nikdy nebude jíst „pečenou sekanou“. Miluji sekanou všeho druhu, ale souhlasím s tím, že na uzené sekaně je něco opravdu zvláštního a zaskočí vás hned napoprvé a pokaždé, když ji ochutnáte.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg mletého masa
  • 50 g uzeného masa (na
  • 110 g strouhanky
  • 2 lžíce kožení na mleté maso
  • 160 gramů nasekané cibule
  • 150 g sýra Gruyere (strouhaný)
  • 2 vejce
  • 240 ml podmáslí
  • Barbecue omáčka

Postup

  • Maso položte na plech a vytlačte ho do placky.
  • Na maso rovnoměrně navrstvěte všechny ingredience kromě barbecue omáčky.
  • Maso a ingredience srolujte a vytvarujte jakoby bochník.
  • Vložte sekanou do formy ve tvaru bochníku a vložte do lednice alespoň na hodinu nebo déle.
  • Předehřejte troubu na 200 °C a dejte, seknou péct na přibližně 45 minut.
  • Asi 10 minut před dokončením sekanou potřete barbecue omáčkou.
  • Nechte sekanou 7-10 minut odpočinout a poté nakrájejte.

K přípravě náramné sekané se jistě osvědčí i domácí mleté maso. Ingredience si volíte dle vašich představ. Pokud vás zajímá, jak si vybrat kvalitní elektrický mlýnek na mletí masa, mrkněte na naše testování.
Vyzkoušejte i vy některý z receptů na velikonoční nádivku, která se skvěle hodí třeba právě k masové sekané.

Masová směs upečená s BBQ omáčkou.
Zdroj: easyweeknightrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.