INGREDIENCE
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 5 housek
- mléko
- 2 lžíce másla
- 2 vejce a 3 kyselé okurky na náplň
POSTUP
- Nakrájíme rohlíky na kostičky a zalejeme mlékem.
- Rohlíky v mléce přidáme do mísy s masem, cibulí a česnekem.
- Směs řádně zpracujeme, přidáme vejce.
- Pokud těsto je řídké, přidáme strouhanku. Pokud těsto nedrží, tak mléko.
- Ze směsi uhněteme bochánek a rozprostřeme na pečící papír asi do výšky 2,5 cm.
- Na masovou směs naskládáme náplň a zvednutím stran papíru ji uzavřeme masovou směsí jako do tunelu.
- Sekanou pečeme v předehřáté troubě při 210 ºC zakrytou 15 minut, pak ji odkryjeme a podlejeme.
- Pečeme dalších 30 minut.
- Servírujeme s bramborem a čerstvou zeleninou.